Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα

Δημοσκόπηση Marc: «Καίνε» οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα
Θετικές εξελίξεις βλέπουν οι πολίτες στην πορεία της πανδημίας για το 2022, όχι όμως και στην τσέπη τους με βάσει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον ΑΝΤ1 παρουσίασε τις προσδοκίες των πολιτών το 2022 όσον αφορά στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, αλλά και της χώρας και την πορεία της πανδημίας, την έκρηξη της ακρίβειας αλλά και την ενεργειακή κρίση.

Οι πολίτες δεν βλέπουν θετικές εξελίξεις τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.

Η ακρίβεια είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί πολύ τους πολίτες με την αύξηση στις τιμές του ρεύματος να προβληματίζει το 55%, και τη δευτερη θέση να παίρνει η αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα.

Με πολύ μικρή διαφορά, το 49% των πολιτών πιστεύουν πως τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν τη σωστή κατεύθυνση, όμως 8 στους 10 κρίνουν τα μέτρα ανεπαρκή για την καταπολέμησή της.

Τέλος το 58% των πολιτών πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.

Δείτε το β’ μέρος της δημοσκόπησης της marc όπως παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Αντ1

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments