Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μεταβεί στο Μόναχο για τις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας – Σειρά επαφών με ηγέτες

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα μεταβεί στο Μόναχο για τις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας – Σειρά επαφών με ηγέτες
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μόναχο, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μόναχο, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Στις 15:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας και Πρόεδρο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Markus Söder. Στις 16:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham.

Παράλληλα, στις 16:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Dimitar Kovacevski. Στις 17:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz. Στις 17:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Κοσόβου, Vjosa Osmani-Sadriu. Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Αλβανίας, Edi Rama. Στις 18:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), Friedrich Merz.

Στις 19:30 ο Πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy», στην οποία θα μετάσχουν επίσης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Nancy Pelosi και η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Christine Lambrecht.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλ Σίσι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε  στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah al-Sisi. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με έμφαση στον τομέα της ενέργειας, καθώς και για τις διμερείς πολιτικές, αμυντικές και οικονομικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments