Nέα της αγοράς

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Χρηματοδότηση προγράμματος για εκμάθηση Ελληνικών στο πανεπιστήμιο Cote d’ Azur

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Χρηματοδότηση προγράμματος για εκμάθηση Ελληνικών στο πανεπιστήμιο Cote d’ Azur

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - iScool

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, έχοντας διαχρονικά ως στόχο την προώθηση του πολιτισμού, της ιστορίας και της εκπαίδευσης χρηματοδοτεί το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Νέων Ελληνικών.

Το ΙΜΕ επιδιώκει, μέσω αυτής της συνεργασίας, να προάγει την ελληνική γλώσσα και στο πλαίσιο του νέου του προγράμματος XR Cosmos, που καινοτομεί στην Έρευνα και τις Νέες Τεχνολογίες. Επίσης, προσβλέπει σε διεύρυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Cote d’ Azur, που είναι παγκοσμίως γνωστό για την Έρευνα που πραγματοποιεί και τη  διεπιστημονική του προσέγγιση.

Το δίπλωμα είναι διετούς φοίτησης και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των γνωστικών αντικειμένων

H ελληνική γλώσσα έχει μία μοναδική ιδιότητα. Μέσω της Ελληνικής, ένας/μια σπουδαστής/τρια μπορεί να κατανοήσει σε βάθος την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού & της ιστορίας, καθώς αποτελεί μία από τις ιδρυτικές γλώσσες του δυτικού πολιτισμού, να ανακαλύψει την προέλευση θεσμών & εννοιών, να προσεγγίσει πολύ πιο εύκολα μία ευρεία γκάμα θεμάτων από την Ιστορία των Επιστημών μέχρι τη Γλωσσολογία.

Φωτογραφία – CultureNow.gr

Το δίπλωμα είναι διετούς φοίτησης και απευθύνεται σε φοιτητές όλων των γνωστικών αντικειμένων, επαγγελματίες μετάφρασης/διερμηνείας, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο και να αποκτήσουν νέα εφόδια. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους σπουδαστές να κατανοήσουν τη σημερινή πολιτιστική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, ενώ, μέσα από μία διαπολιτισμική προσέγγιση, θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ευρώπης και της Μεσόγειου.

Εισηγητές του προγράμματος είναι μία διεπιστημονική ομάδα διακεκριμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου της Cote d’ Azur

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι θα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στον τομέα της ελληνικής λογοτεχνίας και πολιτισμού σε επίπεδο Master ή να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ειδικότητες μετάφρασης, διερμηνείας, τουρισμού, αλλά και εκπαίδευσης και έρευνας. Εισηγητές του προγράμματος είναι μία διεπιστημονική ομάδα διακεκριμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου της Cote d’ Azur, με επικεφαλής την καθηγήτρια συγκριτικής λογοτεχνίας Odile Gannier και τον καθηγητή Ηλία Γιόκαρη, υπό την επίβλεψη του Προέδρου του Πανεπιστημίου, Jeanick Brisswalter.

Η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ, κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου υπογράμμισε σχετικά: «Η δικτύωση, η συνένωση δυνάμεων, η εξωστρέφεια και o ανοικτός διάλογος με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού βρίσκεται στον πυρήνα όλων σχεδόν των έργων που υλοποιούμε. Το καλύτερο παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, είναι η συνεργασία μας με το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο της Cote d’ Azur. Το ΙΜΕ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία γεμάτη προκλήσεις, κάνει συνεχώς άλματα προς τα μπροστά, αξιοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά, και τη δημιουργικότητα των νέων επιστημόνων δίνοντας παράλληλα κίνητρα για την περαιτέρω προβολή της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments