Πολιτική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα επιστρατεύει ξανά την συριζαϊκή λογιστική

Οικονόμου: Ο Τσίπρας προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα επιστρατεύει ξανά την συριζαϊκή λογιστική
Οικονόμου: Απάντηση στις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα με 6,7 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. 

Απάντηση στις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα με 6,7 δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

“Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εφεύρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, επιστρατεύει ξανά την «συριζαϊκή λογιστική» και βγάζει στο τέλος έναν αχταρμά. Ενώ μέχρι σήμερα μιλούσε για απευθείας αναθέσεις 5 δισ. ευρώ, σήμερα το ποσόν ανέβηκε στα 7 δισ. Οι απευθείας αναθέσεις βέβαια κατέβηκαν από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στα 2.7 δισ. και για να φθάσει στο νούμερο που θέλει, προσθέτει και συμβάσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και κλειστούς διαγωνισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία του ΚΗΜΔΙΣ, στο διάστημα 2020-21 οι απευθείας αναθέσεις του κεντρικού κράτους ανήλθαν στο ποσό των 1,7 δις. Η ανάγκη των αναθέσεων προέκυψε από τις πιεστικές συνθήκες του χρόνου στον οποίο έγιναν και τις έκτακτες συνθήκες τις οποίες αντιμετώπισε η χώρα. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς. Όλες δε οι συμβάσεις αρμοδιότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν λάβει την έγκρισή του. Καμία σχέση, δηλαδή, με βοσκοτόπια και με περίεργες διαδρομές εκατομμυρίων.

Οικονόμου για Πολυτεχνείο

Τι είχε δηλώσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας

Για «γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα με την σφραγίδα Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τις δημόσιες συμβάσεις», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων κάλεσε και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση.

Στη δήλωσή του μετά την συνάντηση με την διοίκηση εξήγησε: «Επισκέφθηκα σήμερα την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων για να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου, για το γεγονός ότι η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, την έχει αξιοποιήσει για να προχωρήσει σε μία σειρά παρεκκλίσεις από τη νομοθεσία, σε σχέση με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Όλο το προηγούμενο διάστημα μιλούσαμε για το υπερβολικό ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πρώτους 18 μήνες. Οι τέσσερις μήνες που ακολούθησαν μέχρι και τον Οκτώβρη, αύξησαν αυτό το ποσό κοντά στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τέσσερα δισεκατομμύρια σε κλειστούς διαγωνισμούς και 2,7 δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις. Και μάλιστα, απευθείας αναθέσεις, για τις οποίες η κυβέρνηση είχε φροντίσει να νομοθετήσει την αύξηση του ορίου από τις 20.000 στις 60.000 ευρώ και την άρση κάθε ορίου για αναθέσεις που έχουν να κάνουν με την πανδημία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments