Διεθνή

Ουκρανία βομβαρδισμοί: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν

Ουκρανία βομβαρδισμοί: Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν
Ουκρανία βομβαρδισμοί: Καταγράφηκαν οι πρώτες απώλειες μετά τους βομβαρδισμούς των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Άρχισαν οι βομβαρδισμοί στην Ανατολική Ουκρανία από φιλορώσους αυτονομιστές.  Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει υποστεί από την αρχή της χρονιάς, καθώς αυξάνονται οι παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός.

Ο στρατός προσθέτει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook ότι κατέγραψε 84 περιπτώσεις βομβαρδισμών από αυτονομιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, άνοιξαν πυρ σε περίπου 40 οικισμούς κατά μήκος της γραμμής του μετώπου χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προκαλεί τη βία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα τη χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να αναγνωρίσει επισήμως την ανεξαρτησία δύο περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές και να μεταφέρει στρατεύματά της στην περιοχή, επιδεινώνοντας την κρίση και εγείροντας φόβους στη Δύση ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μείζονα σύρραξη.

Ο Πούτιν στέλνει ειρηνευτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία

Με την υπογραφή του διατάγματος που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει μια ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές αυτές της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι ανακοινώσεις αυτές του Ρώσου προέδρου έρχονται σε μία ημέρα κατα την οποία οι εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα ήταν ραγδαίες, αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα έκανε γνωστή την απόφασή του για αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών από τη Ρωσία ως ανεξάρτητων. Η απόφαση αυτή του προέδρου της Ρωσίας έφερε έντονες και άμεσες αντιδράσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments