Οικονομία

Bitcoin τιμή: Καταγράφει πτώση πάνω από 6% λόγω της Ουκρανικής κρίσης

Bitcoin τιμή: Καταγράφει πτώση πάνω από 6% λόγω της Ουκρανικής κρίσης
Bitcoin τιμή: Η ένταση που επικρατεί ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία όπως ήταν φυσικό επηρέασε τις τιμές και στα κρυπτονομίσματα.

Η ένταση που επικρατεί ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία όπως ήταν φυσικό επηρέασε τις τιμές και στα κρυπτονομίσματα. Πτώση άνω του 6% καταγράφει το Bitcoin, καθώς η ολοένα και βαθύτερη κρίση στην Ανατολική Ευρώπη μετά την αναγνώριση αποσχισμένων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας από τη Ρωσία, ανησυχεί τους επενδυτές.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 36.376 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 699 δισ. ευρώ. Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 19% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 46% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021. Η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε περισσότερο από 3% στο 1,77 τρις. Δολάρια. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, υποχωρεί επίσης κατά 7% στα 2.533 δολάρια. Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Μετά το bitcoin που στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές

Από το 2021 οι επενδυτές εκτός από το bitcoin έχουν αρχίσει και στρέφουν το ενδιαφέρον τους και σε νέες πηγές. Το Bitcoin, το οποίο όπως και η υπόλοιπη αγορά βυθίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα τέλη του 2021, έχει αυξηθεί περίπου 16% τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να ξεπεράσει τα 41.000 δολάρια, ωθώντας πολλούς παράγοντες της αγοράς να κηρύξουν το τέλος του χειμώνα κρυπτογράφησης. Ωστόσο, τα νεότερα και μικρότερα νομίσματα που συνδέονται με εικονικές πλατφόρμες έχουν παρουσιάσει ισχυρότερα ράλι.

Αυτά που χρησιμοποιούνται στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών έχουν κερδίσει 35% και 57% αντίστοιχα την ίδια περίοδο από τις 24 Ιανουαρίου. «Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τα κρυπτονομίσματα τείνουν να σκέφτονται το bitcoin», δήλωσε επικεφαλής επενδύσεων κρυπτονομισμάτων με έδρα την Ελβετία και συνέχισε λέγοντας “Αλλά αυτό αγνοεί το γεγονός ότι η κρυπτογράφηση δεν είναι κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ενός κινδύνου.” Σε μια πιθανή ένδειξη αυτής της τάσης, τα κεφάλαια πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται έναν συνδυασμό νομισμάτων είδαν εισροές συνολικού ύψους 32 εκατομμυρίων $ την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιανουαρίου, τη μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments