Nέα της αγοράς

Επαφές Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα με κρατικά επενδυτικά ταμεία στο Άμπου Ντάμπι

Επαφές Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα με κρατικά επενδυτικά ταμεία στο Άμπου Ντάμπι
Χαρακτηριστικά  δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ».

Η Ελληνική επιχειρηματική, ερευνητική αποστολή, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, πραγματοποίησε συναντήσεις στο Άμπου Ντάμπι με δυο από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά ταμεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Mubadala και τον επενδυτικό φορέα ADQ, αλλά και με τον επιχειρηματικό επιταχυντή – Hub71.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών παρουσιάστηκε η νέα δυναμική και οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Παράλληλα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, τα Ερευνητικά Κέντρα που βρίσκονται στην αποστολή και οι εκπρόσωποι του ThessINTEC, συζήτησαν με Venture Capital Funds, ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πρόβαλλαν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία συνεργείων ή και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Νωρίτερα, η Ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το Masdar City, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχειρηματική – ελεύθερη ζώνη του Abu Dhabi. Πρόκειται για έναν φυσικό χώρο που συντελεί σε κόμβο καινοτομίας, καθώς συνδέει την επιστήμη με την έρευνα  ανάπτυξης και τις επιχειρήσεις με τις επενδύσεις.

Χαρακτηριστικά  δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ»

Να σημειωθεί πως ο κ. Δήμας, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο Αραβικό δίκτυο του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Sky News και τόνισε μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα γίνεται ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε στο Ντουμπάι με Υπουργούς της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πως συμφώνησαν να εμβαθύνουν οι δυο χώρες την συνεργασία τους στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Ελλάδας. Ο στόχος της επίσκεψής μας εδώ είναι να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την Ελλάδα της έρευνας, της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας σε κάποια από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds του κόσμου»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments