Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις των ΗΠΑ στον υπουργό Άμυνας και 24 πρόσωπα και οντότητες στη Λευκορωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις των ΗΠΑ στον υπουργό Άμυνας και 24 πρόσωπα και οντότητες στη Λευκορωσία
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη λίστα των κυρώσεων ο Βίκτορ Γκεναντίεβιτς Κρένιν και ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Γκριγκορίεβιτς Βόλφοβιτς - Κυρώσεις και εναντίον των δύο κρατικών τραπεζών

Κυρώσεις κατά του υπουργού Άμυνας και άλλων 24 εταιρειών και οντοτήτων στη Λευκορωσία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα και τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο λόγος που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις ήταν η «υποστήριξη και διευκόλυνση» της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην ίδια λίστα είναι και οι δύο κρατικές τράπεζες της Λευκορωσίας Belinvestbank και Bank Dabrabyt

Μεταξύ των προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων, είναι ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας Βίκτορ Γκεναντίεβιτς Κρένιν και ο υφυπουργός του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Γκριγκορίεβιτς Βόλφοβιτς. Στην ίδια λίστα είναι και οι δύο κρατικές τράπεζες της Λευκορωσίας Belinvestbank και Bank Dabrabyt.

«Το καθεστώς Λουκασένκο θυσίασε τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές φιλοδοξίες του λαού της Λευκορωσίας και τώρα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την κυριαρχία της χώρας, υποστηρίζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν εναντίον της Ρωσίας, θα προκαλέσουν επίσης σοβαρό οικονομικό πλήγμα στο καθεστώς Λουκασένκο»

Και πρόσθεσε: «Το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να χτυπά τις στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες της Λευκορωσίας μέσω στοχευμένων κυρώσεων. Επιπλέον, λόγω της διασύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, οι κυρώσεις που αποφασίστηκαν εναντίον της Ρωσίας, θα προκαλέσουν επίσης σοβαρό οικονομικό πλήγμα στο καθεστώς Λουκασένκο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments