Οικονομία

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 39 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες λόγω των κυρώσεων

Ουκρανία: Οι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 39 δισεκατομμύρια σε 24 ώρες λόγω των κυρώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Την περιουσία τους να βυθίζεται κατά 39 δισεκατομμύρια είδαν οι Ρώσοι ολιγάρχες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο λόγω των κυρώσεων.

Την περιουσία τους να βυθίζεται κατά 39 δισεκατομμύρια είδαν οι Ρώσοι ολιγάρχες μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο λόγω των κυρώσεων. Τα 22 πλουσιότερα άτομα της Ρωσίας είδαν την καθαρή τους περιουσία να «βυθίζεται» κατά 39 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 24 ώρες.

Σύμφωνα με ρο δείκτη Δισεκατομμυριούχων έδειξε ότι η μείωση του πλούτου ήταν αποτέλεσμα του κραχ του ρωσικού χρηματιστηρίου, το οποίο «είδε» πτώση κατά 33% την Πέμπτη. Το κραχ της Πέμπτης διπλασίασε τις απώλειές τους από την αρχή του έτους, ενώ ακολουθεί την απώλεια 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από τη ρωσική στρατιωτική δράση.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν κυρώσεις που περιελάμβαναν μέτρα κατά των Ρώσων ολιγαρχών και των μελών των οικογενειών τους. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επέβαλε ένα ακόμη «πακέτο» κυρώσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις σε πέντε ρωσικές τράπεζες και τρία άτομα, ενώ η Ελβετία επέβαλε κυρώσεις σε τρεις ρωσικές τράπεζες και επέβαλε ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε 361 βουλευτές της Κρατικής Δούμας.

SWIFT: Τι είναι και γιατί κάποιες χώρες δεν θέλουν να “παγώσει” το διατραπεζικό σύστημα για τη Ρωσία

Διχασμός φαίνεται πως επικρατεί ανάμεσα στις Δυτικές χώρες αναφορικά με την απειλή αποβολής της Ρωσίας από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication). Πρακτικά ο κωδικός SWIFT κάθε τράπεζας είναι μια συμπτυγμένη μορφή του ονόματος της τράπεζας και παρέχει πληροφορίες τόσο για την ονομασία όσο και για την τοποθεσία της τράπεζας. Ο κωδικός αυτός είναι διεθνής, μοναδικός και έχει στάνταρ μορφή για αυτό και χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση τραπεζών κατά την συναλλαγή.

Το SWIFT code, εκτός από τις μεταφορές χρημάτων μεταξύ των τραπεζών για πληρωμές, χρησιμοποιείται και για την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των τραπεζών. Εποπτεύεται από την κεντρική τράπεζα του Βελγίου και εκπροσώπους κεντρικών τραπεζών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες. Παρέχει ασφαλή μηνύματα σε περισσότερα από 11.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες, σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments