Nέα της αγοράς

Πόλεμος: Μεγάλα δικηγορικά γραφεία διακόπτουν τις σχέσεις με Ρώσους πελάτες

Πόλεμος: Μεγάλα δικηγορικά γραφεία διακόπτουν τις σχέσεις με Ρώσους πελάτες
Πόλεμος: Μεγάλα δικηγορικά γραφεία προσπαθούν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις

Μεγάλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες με γραφεία στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των White & Case, Baker McKenzie and Morgan και Lewis & Bockius, προσπαθούν να συμμορφωθούν με τις διεθνείς κυρώσεις, οι οποίες θέτουν εκτός ορισμένους πελάτες τους.

Η White & Case, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη με περισσότερους από 2.200 δικηγόρους που συνεργάστηκε με την VTB Bank πέρυσι για μια συμφωνία αναδιάρθρωσης 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αξιολογεί το έργο της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία «και λαμβάνει μέτρα για να αποχωρήσει από ορισμένες υποθέσεις σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες επαγγελματικής ευθύνης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της Baker McKenzie, η οποία επίσης έχει συνεργαστεί με την VTB ανακοίνωσε ότι «ελέγχει και προσαρμόζει τις δραστηριότητές μας που σχετίζονται με τη Ρωσία και το έργο των πελατών μας» προκειμένου να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις. «Αυτό θα σημαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις την πλήρη διακοπή κάποιων σχέσεων», υπογράμμισε.

Ο ιστότοπος της Baker McKenzie αναφέρει ότι έχει περισσότερους από 130 δικηγόρους με έδρα τη Ρωσία

Εκπρόσωπος της Morgan Lewis είπε ότι η εταιρεία θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει σε συμμόρφωση με τις κυρώσεις, «συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού σε τυχόν αντιπροσωπείες πελατών».

Η Morgan Lewis νωρίτερα αυτό το μήνα διαφήμισε τη δουλειά της για την VTB Bank και τη ρωσική κρατική εταιρεία ανάπτυξης VEB.RF σε ένα χρηματοδοτικό έργο 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μια τοποθεσία εξόρυξης.

Ωστόσο, αφαίρεσε ήδη από την ιστοσελίδα της το δελτίο τύπου τύπου για τη συγκεκριμένη συμφωνία

Τουλάχιστον 20 διεθνή δικηγορικά γραφεία έχουν γραφεία στη Μόσχα, φιλοξενώντας δικηγόρους που συχνά συνεργάζονται με συναδέλφους τους στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη για να συμβουλεύουν πελάτες στους τομείς της ενέργειας, των οικονομικών και άλλων τομέων.

Δεν είναι σαφές πόσα θα χάσουν οι επιχειρηματικές δικηγορικές εταιρείες από τη διακοπή των δεσμών τους με απαγορευμένους πελάτες και πολλοί πιθανότατα θα βρουν επιχειρήσεις να συμβουλεύουν άλλους πελάτες για τον τρόπο χειρισμού των κυρώσεων. Δεν έχουν τεθεί αμέσως σε ισχύ όλες οι νέες κυρώσεις, δίνοντας στις εταιρείες χρόνο να τερματίσουν τις σχέσεις τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments