Οικονομία

Πλαφόν καύσιμα: Κατατέθηκε η τροπολογία – Ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου

Πλαφόν καύσιμα: Κατατέθηκε η τροπολογία – Ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου
Πλαφόν καύσιμα: Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα καύσιμα και προϊόντα που είχαν προαναγγείλει κυβερνητικά στελέχη.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα καύσιμα και προϊόντα που είχαν προαναγγείλει κυβερνητικά στελέχη. Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε «Υπάρχει κόσμος που θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε εργαλείο, σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πως θα λειτουργήσει

Την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν σχετίζεται ή επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, είχε προαναγγείλει και ο υπουργός ΑΝάπτυξης. Με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 θα πρέπει να λειτουργούν όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σημειώσει ότι, η κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι’αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων – εξόδων.

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους» και πρόσθεσε: «Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments