Nέα της αγοράς

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα πολεμικά πλοία της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα πολεμικά πλοία της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Πηγή Φωτογραφίας: PCMag Greece

Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan, τέσσερα από τα πολεμικά πλοία που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία, μία πιστή αποτύπωση που καθίσταται δυνατή χάρη στις τεχνολογίες αιχμής πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου την περίοδο αυτή στο πλαίσιο του έργου ΝΑΥΣ.

Η Γαλλική φρεγάτα Αrmide, η Βρετανική ναυαρχίδα Asia, η Ρωσική ναυαρχίδα Azov και η Oθωμανική ναυαρχίδα Kuh-I Revan, τέσσερα από τα πολεμικά πλοία που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου, με την συνδρομή των τεχνολογιών αιχμής παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε τρισδιάστατη εκτύπωση.

Με την συνδρομή μίας διεπιστημονικής ομάδας έγινε δυνατή η λεπτομερής ψηφιακή σχεδίαση και η υπό κλίμακα εκτύπωση και μάλιστα με μοναδική πιστότητα στην όψη, τη μορφή και τη ναυπηγική γεωμετρία του κάθε πλοίου.

Φιλοξενείται έως 29 Μάϊου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερο γιατί χάρη και στις νέες τεχνολογίες, το τελικό αποτέλεσμα αποτυπώνει με ακρίβεια πλοία του παρελθόντος δίνοντας την ευκαιρία στον θεατή να κατανοήσει με τον πλέον «ζωντανό» τρόπο την ιστορική πραγματικότητα της Ναυμαχίας εκείνης που έμελλε να καθορίσει το μέλλον του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία.

Το αφιέρωμα στην Ναυμαχία του Ναυαρίνου αποτελεί τμήμα της επετειακής έκθεσης «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης. 1821. ο Αγώνας στη Θάλασσα» η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και φιλοξενείται έως 29 Μάϊου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments