Οικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα
Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά έως τις 30 Ιουνίου 2022. Έτσι έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων  εκ νέου τη δυνατότητα χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων, τελών, προσαυξήσεων και προστίμων να προχωρήσουν σε δήλωσή τους.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών ή εκπρόθεσμων δηλώσεων άνοιξε και πλέον οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση γνωρίζοντας ότι τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων αλλά και των τελών που αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που θα δηλωθούν θα είναι προσαυξημένα κατά 20%.

Όσοι υποβάλουν δηλώσεις και αποκαλύψουν τον πραγματικό αριθμό των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων τους στους δήμους, όπως αυτός είναι ήδη δηλωμένος στο Ε9 της Εφορίας, θα απαλλαγούν πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων (που φθάνουν μέχρι και το 200%) για χρονικές περιόδους πριν από το 2020. Κάθε δήλωση γίνεται ανά αριθμό παροχής για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα ή ανά ακίνητο σε περίπτωση που δεν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Επιλέγοντας ακίνητο με αριθμό παροχής, θα προστεθούν αυτόματα στη δήλωσή και όσα ακίνητα έχετε στον Δήμο με τον ίδιο αριθμό παροχής.

Eπιπλέον, όσοι ιδιοκτήτες κατέχουν βοηθητικούς χώρους σε πολυκατοικίες, όπως υπόγεια γκαράζ ή αποθήκες που ρευματοδοτούνται από κοινόχρηστα ρολόγια, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν και τους χώρους αυτούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ως ηλεκτροδοτούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments