Διεθνή

Ιταλία: Κατάσχεση υπερπολυτελούς γιοτ – Ανήκει -πιθανώς- στον Πούτιν [vid]

Ιταλία: Κατάσχεση υπερπολυτελούς γιοτ – Ανήκει -πιθανώς- στον Πούτιν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Ιταλία: Στην κατάσχεση ενός υπερπολυτελούς γιοτ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, όπου φημολογείται πως ανήκει στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Στην κατάσχεση ενός υπερπολυτελούς γιοτ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ιταλίας, όπου φημολογείται πως ανήκει στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για το «Σεχραζάντ» (ονομασία από το παραμύθι «Χίλιες και μία νύχτες»), αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές, το γιοτ ανήκει σε κάποιον «σημαντικό», χωρίς να διευκρινίζεται επίσημα αν αυτός είναι ο Ρώσος πρόεδρος. Το γιοτ, που είναι ελλιμενισμένο σε μαρίνα κοντά στην πόλη της Πίζας, έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών ήδη από τον Μάρτιο, οπότε και άρχισαν να επιβάλλονται κυρώσεις κατά των Ρώσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσχεση έγινε καθώς υπήρχαν φόβοι ότι το γιοτ θα ταξίδευε σύντομα προς τα διεθνή ύδατα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κυρώσεις.

Πούτιν: Στην “ημέρα της νίκης” θα προειδοποιήσει τη Δύση για τη «συντέλεια» του κόσμου

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ηγηθεί τη Δευτέρα [9/5] των εορτασμών της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, αναμένεται να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά στη Δύση και θα την προειδοποιήσει για τη «συντέλεια» του κόσμου, επιδεικνύοντας την συντριπτική δύναμη πυρός της Ρωσίας, την ίδια στιγμή που ο στρατός της πολεμάει στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, σύμφωνα με το Reuter, που βρίσκεται αντιμέτωπος κατά πρόσωπο με τη βαθιά απομόνωση που του έχει επιβάλει η Δύση από τότε που έδωσε εντολή για την εισβολή της Ρωσίας στην γείτονά της, θα μιλήσει στην Κόκκινη Πλατεία πριν αρχίσει η παρέλαση του στρατού, των αρμάτων μάχης, των ρουκετών και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. PUTIN-DONBAS

Θα πετάξουν πάνω από το Κρεμλίνο τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160

Πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου θα πετάξουν τα υπερηχητικά μαχητικά, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και για πρώτη φορά από το 2010, το αεροσκάφος τύπου Il-80, το οποίο προορίζεται να μεταφέρει την ανώτατη στρατιωτική διοίκηση σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το αεροσκάφος Il-80 είναι σχεδιασμένο να μετατραπεί σε κέντρο διοίκησης για τον Ρώσο πρόεδρο. Είναι εξοπλισμένο με πλήθος τεχνολογιών αλλά οι ειδικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι κρατικά μυστικά της Ρωσίας.

Ο 69χρονος ηγέτης του Κρεμλίνου έχει επανειλημμένα συσχετίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με την πρόκληση που αντιμετώπισε η Σοβιετική Ένωση, όταν ο ναζιστής Αδόλφος Χίτλερ επιτέθηκε στην Σοβιετική Ένωση το 1941.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments