Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Οι εκλογές αύριο αφορούν συνολικά το πολιτικό σύστημα

Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Οι εκλογές αύριο αφορούν συνολικά το πολιτικό σύστημα
Αλέξης Τσίπρας: Η διαδικασία διεξάγεται σε μια περίοδο χρόνου σημαντική. Η κοινωνία περνάει δύσκολα με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσαμε να μην συνδέσουμε την προοπτική ενίσχυσης του κόμματός μας με τις πολιτικές εξελίξεις.

Για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και άλλα θέματα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. «Δεν εκλέγεται μόνο πρόεδρος αλλά και Κεντρική Επιτροπή. Η διαδικασία διεξάγεται σε μια περίοδο χρόνου σημαντική. Η κοινωνία περνάει δύσκολα με ευθύνη της κυβέρνησης. Δεν θα μπορούσαμε να μην συνδέσουμε την προοπτική ενίσχυσης του κόμματός μας με τις πολιτικές εξελίξεις. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για το πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση η ενδυνάμωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι μια εσωκομματική διαδικασία, αφορά το πολιτικό σύστημα», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

«Το κάλεσμά μας είναι στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, σε όλους όσοι συμφωνούν μαζί μας και με τις αρχές μας. Δεν τους καλούμε απλά να ρίξουν μια ψήφο και να φύγουν αλλά να έχουν ενεργή συμμετοχή σε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις προβλέψεις για τη συμμετοχή

Σχετικά με τις προβλέψεις για τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος αλλά δεν θέλω να μιλήσω για νούμερα. Για εμάς ο πήχης είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε στόχο να κερδίσουμε τις εκλογές. Για να πετύχουμε αυτόν τον πήχη, ξέρουμε ότι στην εθνική κάλπη θα χρειαστούμε πάνω από 2 εκατ. ψηφοφόρους για να κερδίσουμε. Όχι 200.000 και 300.000».

«Τα κόμματα αναγκάζονται από την ίδια τη ζωή και από την ετυμηγορία των πολιτών να διαμορφώσουν τη θέση τους. Η κρίσιμη κάλπη θα είναι αυτή που θα έχουμε μπροστά μας με την απλή αναλογική, που θα διαμορφώσει συσχετισμούς. Είμαστε ιδιοκτήτες αυτού του εκλογικού νόμου και πιστεύω πως η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας. Όπως γίνεται σε σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες. Τα κόμματα συζητάν για μέρες, καταθέτουν τις απόψεις τους και δεν το κάνουν στο παρασκήνιο», ανέφερε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη

Αναφορικά με τις τοποθετήσεις του κ. Ανδρουλάκη, επεσήμανε: «Όταν μια πολιτική δύναμη καλεί τους πολίτες να την ψηφίσουν χωρίς να επιδιώκει να κυβερνήσει, έχει ένα ντεζαβαντάζ. Εκτιμώ ότι η στάση του κ. Ανδρουλάκη έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα και έχει στόχο να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους αυτή την ώρα. Όσο πλησιάζουμε στην προεκλογική περίοδο, οι πολίτες θα θέλουν να ξέρουν ποια είναι τα χαρτιά του κάθε κόμματος για την επόμενη ημέρα. Η θέση του πρωθυπουργού, σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, είναι πολύ κρίσιμη. Το ποιος θα είναι αυριανός πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι κρυφός άσσος στο μανίκι ενός πολιτικού. Θεωρώ απολύτως θεμιτό να προσπαθεί ο καθένας να κερδίσει τις εκλογές. Είναι απαράδεκτο, όμως, να λέει «δεν θα είναι ο τάδε», αλλά δεν σας λέω ποιος θέλω να είναι. Αν ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι δεν θέλει τον Χ ή τον Ψ, πρέπει να μας πει ποιον θέλει. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει χωρίς να γνωρίζει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments