Οικονομία

Πληθωρισμός Ελλάδα: Στα ύψη τον Απρίλιο με 9,1%

Πληθωρισμός Ελλάδα: Στα ύψη τον Απρίλιο με 9,1%

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πληθωρισμός Ελλάδα: Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ ήταν 7,4% τον Απρίλιο του 2022, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat

“Ταβάνι” έπιασε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο με 9,1% στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ ήταν 7,4% τον Απρίλιο του 2022, σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,6%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 8,1% τον Απρίλιο του 2022, από 7,8% τον Μάρτιο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,0%.

Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Γαλλία, τη Μάλτα (5,4%) και τη Φινλανδία (5,8%). Το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό καταγράφηκαν στην Εσθονία (19,1%), στη Λιθουανία (16,6%) και στην Τσεχία (13,2%).

Για την Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 9,1% τον Απρίλιο από 8% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ετήσια Ο πληθωρισμός μειώθηκε σε τρία κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε είκοσι δύο.

Τι είχαν δείξει τα στοιχεία του Μαρτίου

Τον Μάρτιο ανήλθε στο 8,9% παραμένοντας σε υψηλά 27 ετών και ένα σκαλοπάτι μακριά από το ρεκόρ του 1994 (10,7%). Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ξεπερνούν τις εκτιμήσεις της Eurostat (8%), αλλά και το μέσο όρο στην Ευρωζώνη (7,5%), επιβεβαιώνοντας τα “μαύρα” σενάρια για αύξηση κοντά στο 9%. Η ανοδική πορεία αποτυπώνεται εξάλλου από τον προηγούμενο μήνα, όπου ο δείκτης τιμών έφτασε στο 7,2%, από 6,2% τον Ιανουάριο και 5,1% το Δεκέμβριο του 2021 (3,4% τον Οκτώβριο, 4,8% τον Νοέμβριο).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments