Διεθνή

Τουρισμός: Ύμνοι των “Financial Times” για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Τουρισμός: Ύμνοι των “Financial Times” για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τον ξένο επισκέπτη, καθώς ο ήλιος, η θάλασσα και το καλό φαγητό είναι τα τρία πράγματα που οι τουρίστες θέλουν να νιώσουν στην χώρα μας

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για τον ξένο επισκέπτη, καθώς ο ήλιος, η θάλασσα και το καλό φαγητό είναι τα τρία πράγματα που οι τουρίστες θέλουν να νιώσουν στην χώρα μας.

Αρκετά διεθνή μέσα έχουν αναφερθεί στο “summer in Greece”, έχοντας γράψει διθυράμβους. Ένα από αυτό είναι και το Finalcial Times, όπου “υμνεί” την Ελλάδα, γράφοντας χαρακτηριστικά πως είναι από τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος το καλοκαίρι.

«Πείτε “kalimera” σε κομψές αποδράσεις μόνο για ενήλικες και κομψά οικογενειακά θέρετρα» ξεκινά χαρακτηριστικά το άρθρο των Financial Times για τη χώρα, κάνοντας μια ανάλυση τόσο για την Αθήνα και τα μικρά μυστικά που έχει ιστορικό κέντρο, αλλά και τα νησιά, καθώς οι επιλογές είναι πολλές.

Οι γωνιές της Αθήνας

Από τα ανακαινισμένα νεοκλασικά της Αθήνας, όπως αυτά στο Κολωνάκι και του Ψυρρή όπου μπορεί κανείς να μείνει σε υπέροχες σουίτες και να απολαύσει τις ομορφιές της πρωτεύουσας μέχρι τα νησιά που προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές, οι FT υμνούν την Ελλάδα ως τον κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό.

Ζάκυνθος, Κρήτη και Πάρος στους top προορισμούς

Στο αφιέρωμα γίνεται ακόμη εκτενής αναφορά στη Ζάκυνθο, που αποτελεί ένα από τα μέρη που επιλέγουν οι οικογένειες για να παραθερίσουν στο Ιόνιο. Ακολουθεί η Κρήτη με τον συνδυασμό παλιού και μοντέρνου να κερδίζει τις εντυπώσεις μαζί με το μοναδικό φυσικό τοπίο, όπως και η Ρόδος με τη Λίνδο να θεωρείται «ανταγωνίστρια» της Πάρου, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στο αφιέρωμα, και της Κρήτης σύμφωνα με την αρθρογράφο.

Στο άρθρο των FT, μάλιστα, περιλαμβάνονται και συγκεκριμένα ξενοδοχεία, καταλύματα και resorts, τα οποία προτείνονται ανά περιοχή έτσι ώστε όσοι επιλέξουν να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, να έχουν ήδη κάποιες διαθέσιμες επιλογές.

Τουρισμός: Κοντά στα 15 δις. ευρώ τα έσοδα στη φετινή τουριστική περίοδο

Τα πρώτα στοιχεία, στις αφίξεις των τουριστών αλλά και σε όλη την τουριστική βιομηχανία, τον Ιούνιο είναι άκρως ενθαρρυντικά. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι αρκετές αισιόδοξες και αναμένεται πολύ σύντομα να σπάσει το ρεκόρ του 2019.

Πλέον τα μηνύματα για μια καλή πορεία των αφίξεων ξένων επισκεπτών έχουν γίνει κρατήσεις για το επόμενο διάστημα και την ίδια στιγμή η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για νέες τουριστικές επενδύσεις, από διεθνείς επενδυτές. Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος μεταφέρει αισιόδοξα νέα για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments