Κόσμος

ΗΠΑ: Διχασμένη η Αμερική για την απαγόρευση των αμβλώσεων – Οι επόμενες κινήσεις Μπάιντεν

ΗΠΑ: Διχασμένη η Αμερική για την απαγόρευση των αμβλώσεων – Οι επόμενες κινήσεις Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: catholicnewsagency//bbc

Αν και ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για τη διεύρυνση της σύνθεσής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ωστόσο όπως διαφαίνεται αναζητούνται άμεσες λύσεις

Τα επόμενα βήματα τους εξετάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος σε μία προσπάθεια να “μπλοκάρει” την “ακραία” όπως χαρακτήρισε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe v Wade για τη νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για τη διεύρυνση της σύνθεσής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, ωστόσο όπως διαφαίνεται αναζητούνται άμεσες λύσεις, καθώς η Αμερική διχάζεται στους υπερασπιστές τους δικαιώματος στην άμβλωση και στους πολέμιους.

Ο Μπάιντεν αναζητεί λύσεις μετά την απόφαση, στις οποίες περιλαμβάνονται και μονομερή εκτελεστικά διατάγματα, δήλωσε η εκπρόσωπος εν πτήσει στο Air Force One που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στην Βαυαρία όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή η σύνοδος κορυφής της G7.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτών των διαταγμάτων και υποβάθμισε την σημασία τους. «Τίποτε δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που άφησε αυτή η απόφαση…Ο μόνος τρόπος είναι να αναληφθεί δράση από το Κονγκρέσο», είπε.

Ωστόσο, η Καρίν Ζαν-Πιερ έσπευσε να διευκρινίσει ότι αν και ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το σχόλιο αφορούσε στην ίδια την απόφαση, η οποία είναι «ακραία». Προφανώς, δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα του δικαστηρίου και σέβεται το δικαστήριο…, είπε.

«Σε σχέση με την διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, είναι κάτι με το οποίο ο πρόεδρος δεν συμφωνεί. Δεν είναι κάτι που θέλει να κάνει», διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Επιτροπή ειδικών που συγκροτήθηκε από τον Τζο Μπάιντεν περιήλθε σε αδιέξοδο τον περασμένο Δεκέμβριο σχετικά με το αν θα υποβάλει πρόταση για την μεταρρύθμιση της δομής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, περιλαμβανομένης της διεύρυνσης της σύνθεσής του.

Η Καρίν Ζαν-Πιερ δεν σχολίασε άλλες μεταρρυθμιστικές προτάσεις της επιτροπής, όπως η επιβολή χρονικού περιορισμού στην θητεία των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αναμένει ότι θα υπάρξουν προσφυγές για τα νέα πολιτειακά περιοριστικά μέτρα στην μετακίνηση γυναικών που θα επιδιώξουν να προχωρήσουν σε άμβλωση εκτός της πολιτείας στην οποία κατοικούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments