Διεθνή

Τζόνσον: “Η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών”

Τζόνσον: “Η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών”

Πηγή Φωτογραφίας: POLITICO

Τζόνσον: Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα [30/6] ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από το Νησί των Φιδιών, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα [30/6] ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από το Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται.

«Εάν ψάχνατε ενδείξεις για την εκπληκτική ικανότητα των Ουκρανών να αντεπιτίθενται, να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να απωθούν τους Ρώσους, τότε κοιτάξτε αυτό που συνέβη μόλις σήμερα στο Νησί των Φιδιών, όπου και πάλι η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο τέλος θα αποδειχθεί αδύνατον για τον Πούτιν να κρατήσει μία χώρα που δεν θα δεχθεί την εξουσία του», δήλωσε ο ίδιος. Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι οι αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας θα φθάσουν στο 2,5% του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος έως τα τέλη αυτή της δεκαετίας.

Πούτιν: Ανοιχτός σε διάλογο για τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων.

Παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της επικοινωνίας για το θέμα των πυρηνικών όπλων. Οι δύο χώρες είναι μακράν οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο με περίπου 11.000 πυρηνικές κεφαλές.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διάλογο για τη διασφάλιση στρατηγικής σταθερότητας, τη διατήρηση των καθεστώτων μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής και τη βελτίωση της κατάστασης στον τομέα του ελέγχου των όπλων», είπε ο Πούτιν σε δηλώσεις του σε νομικό φόρουμ στην πατρίδα του την Αγία Πετρούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments