Διεθνή

Ερντογάν: “Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια να πάρει μαθήματα”

Ερντογάν: “Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια να πάρει μαθήματα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Τρίτη και... φαρμακερή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για μία ακόμα φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση, όπου την κατηγόρησε πως κάνει... νταηλίκια

Τρίτη και… φαρμακερή για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για μία ακόμα φορά επιτέθηκε στην Ελλάδα και στην ελληνική κυβέρνηση, όπου την κατηγόρησε πως κάνει… νταηλίκια, ενώ την καλεί να θυμηθεί τι συνέβη στην Μικρασιατική καταστροφή.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Συστήνουμε στην ελληνική κυβέρνηση που κάνει νταηλίκια, να πάρει μαθήματα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από όσα συνέβησαν πριν από έναν αιώνα». Είπε ακόμα: «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο».

Νωρίτερα μετά την προσευχή της Παρασκευής είπε ότι εκείνος δεν θέλει πόλεμο αλλά οι Έλληνες προκαλούν κάνοντας παραβιάσεις, ενώ επιστρέφοντας από την Μαδρίτη και μιλώντας σε δημοσιογράφους κάλεσε τον πρωθυπουργό να… συμμαζευτεί.

Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τη συμφωνία μας – Δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική”

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από το “Μητσοτάκης γιοκ” και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκ νέου επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Δεν τήρησε τη συμφωνία που κάναμε στην Κωνσταντινούπολη” και επεσήμανε πως δεν μπορεί να οπλίσεις τα νησιά.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος τοποθετήθηκε προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Συνόδου για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις ενέργειες της Άγκυρας σε αυτό τον τομέα, δεν παρέλειψε, όμως, όπως αναμενόταν να αναφερθεί στην Ελλάδα. erdogan-eurokinissi-1024x690_0

Έτσι για μία ακόμα φορά χρησιμοποίησε τη γνωστή επιθετική ρητορική επαναφέροντας το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών αλλά και με προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Όπως γνωρίζετε, η πρόσφατη στάση της Ελλάδας δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για την πολιτική. Μετά το δείπνο που του παρέθεσα στην Κωνσταντινούπολη, έκανα μια προσφορά. Είπα να μην εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα. Όμως 2-3 εβδομάδες μετά, ανέτρεψε την κατάσταση με την ομιλία του στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε και στο Νταβός», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments