Διεθνή

Τριντό: Ο Καναδάς θα ενισχύσει τους στρατιώτες του στη Λετονία

Τριντό: Ο Καναδάς θα ενισχύσει τους στρατιώτες του στη Λετονία

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Αυτό ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό  το κλείσιμο της τριήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Δεν έδωσε ακριβή νούμερα

Ο Καναδάς θα αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών του στη Λετονία ως μέρος της δέσμευσης του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τα αποτρεπτικά μέτρα του κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό  το κλείσιμο της τριήμερης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Δεν έδωσε ακριβή νούμερα.

Ο Καναδάς ηγείται μιας ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Λετονία με περίπου 2.000 στρατιώτες. Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης στρατιώτες από την Αλβανία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία ​​και την Ισπανία, αναφέρει το AP.

«Θα ενισχύσουμε το στρατιωτικό μας σώμα στη Λετονία και θα συνεργαστούμε με άλλους συμμάχους για να αυξήσουμε γρήγορα την τρέχουσα δύναμή μας στην έτοιμη για μάχη ταξιαρχία μας όταν χρειαστεί», είπε ο Τριντό.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θέλει να στείλει έως και 39 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στην Ουκρανία με επιπλέον έξι κάμερες drone για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ρωσικής εισβολής.

Θρίλερ με τον έλεγχο του Λισίτσανσκ

Την ίδια ώρα, σφοδρές μάχες μαίνονται σήμερα στο Λισίτσανσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη στο επίκεντρο του πολέμου για τον έλεγχο του Ντονμπάς.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές υποστηρίζουν ότι την έχουν περικυκλώσει πλήρως και τον ουκρανικό στρατό να το διαψεύδει.

«Οι μάχες μαίνονται γύρω από το Λισίτσανσκ. Ευτυχώς, η πόλη δεν έχει περικυκλωθεί και είναι υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού», είπε στην τηλεόραση ο Ρουσλάν Μουζίτσουκ, ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Εθνοφρουράς.

Λίγο νωρίτερα, οι αυτονομιστές που στηρίζονται από τη Μόσχα διαβεβαίωναν ότι έχουν περικυκλώσει την πόλη.

«Σήμερα, η λαϊκή πολιτοφυλακή του Λουχάνσκ (σ.σ. ο στρατός των αυτονομιστών) και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τα τελευταία στρατηγικά υψώματα, κάτι που μας επιτρέπει να δηλώνουμε ότι η κοινότητα του Λισίτσανσκ είναι πλήρως περικυκλωμένη», είπε ο Αντρέι Μαρότσκο, ένας εκπρόσωπος αυτής της δύναμης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

Το Λισίτσανσκ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουγκάνσκ που δεν έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων. Βρίσκεται απέναντι από το Σεβεροντονέτσκ, το οποίο κατέλαβαν οι Ρώσοι την περασμένη εβδομάδα, μετά την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων και πριν από τον πόλεμο αριθμούσε 100.000 κατοίκους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments