Διεθνή

«Έφυγε» ο γ. γ. του ΟΠΕΚ

«Έφυγε» ο γ. γ. του ΟΠΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki, BusinessNews

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), Μοχάμαντ Μπαρκίντο, πέθανε στη Νιγηρία σε ηλικία 63 ετών

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), Μοχάμαντ Μπαρκίντο, πέθανε στη Νιγηρία σε ηλικία 63 ετών.

Ο Μπαρκίντο ταξίδευε στην πατρίδα του, τη Νιγηρία, για να συμμετάσχει σε ένα ενεργειακό συνέδριο στην πρωτεύουσα/.

Ο θάνατός του είναι «σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για την άμεση οικογένειά του, τη χώρα μας τη Νιγηρία, τον ΟΠΕΚ και την παγκόσμια ενεργειακή κοινότητα. Οι ρυθμίσεις της κηδείας θα ανακοινωθούν σύντομα», αναφέρουν οι δημόσιες αρχές της Νιγηρίας.

Ο ΟΠΕΚ, από την πλευρά του, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η απώλεια του Μπαρκίντο ήταν «ένα σοκ για την οικογένεια του ΟΠΕΚ».

«Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και επιτυχημένος  επικεφαλής της Γραμματείας του ΟΠΕΚ και ο θάνατός του είναι μια βαθιά απώλεια για ολόκληρη την οικογένεια του ΟΠΕΚ, τη βιομηχανία πετρελαίου και τη διεθνή κοινότητα», συμπλήρωσε.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1959 στην πολιτεία Ανταμάουα, στη βορειοανατολική ζώνη της Νιγηρίας, ο Μοχάμαντ Μπαρκίντο είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ από το 2016 και η θητεία του επρόκειτο να λήξει στα τέλη Ιουλίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments