Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στην Ινδιανάπολη – 4 νεκροί

ΗΠΑ: Νέα επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στην Ινδιανάπολη – 4 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: usatoday

Ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά πολίτη

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε εμπορικό κέντρο στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ, όπου επικράτησε πανικός με τρομοκρατημένους πολίτες και υπαλλήλους να τρέχουν να σωθούν.

Το νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακή, στο εμπορικό κέντρο Greenwood Park Mall, μετέδωσε το Indianapolis Star.

Ο δράστης άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τα πυρά ενός πολίτη, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκρίνγουντ Τζιμ Άισον.

«Ο πραγματικός ήρωας της ημέρας είναι ο πολίτης που κρατούσε νόμιμα ένα πυροβόλο όπλο σε εκείνο το γήπεδο εστίασης και μπόρεσε να σταματήσει τον ένοπλο σχεδόν μόλις ξεκίνησε», είπε ο ‘Αισον στους δημοσιογράφους.

Ο ένοπλος, ένας 22χρονος. ήταν μόνος και είχε ένα τουφέκι και αρκετές γεμιστήρες πυρομαχικών, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων, του ενόπλου και του πολίτη.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν εν μέσω εκτεταμένων ανησυχιών για τα συνεχή περιστατικά πυροβολισμών στις ΗΠΑ σε σχολεία, χώρους εργασίας και δημόσιους χώρους που γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα.

Μια σειρά σφαγών με όπλα από τον Μάιο σε ένα παντοπωλείο της Νέας Υόρκης, ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας και μια παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ιλινόις έχουν ανανεώσει τη σφοδρή συζήτηση στις ΗΠΑ σχετικά με τους κανονισμούς για τα όπλα.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των ΗΠΑ θα υιοθετήσει την προτεινόμενη νομοθεσία αυτή την εβδομάδα που θα απαγορεύει ορισμένα επιθετικά όπλα, δήλωσε η επιτροπή την Παρασκευή. Δεν αναμένεται να περάσει από τη Γερουσία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments