Διεθνή

Κίνα: Νέα “κύματα” καύσωνα το επόμενο 10ήμερο

Κίνα: Νέα “κύματα” καύσωνα το επόμενο 10ήμερο

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Η καυτή περίοδος αναμένεται να είναι παρόμοια σε εμβέλεια με τα κύματα καύσωνα από τις 5 έως τις 17 Ιουλίου, αλλά περισσότερες περιοχές θα μπορούσαν να πληγούν από θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου ή υψηλότερες, προειδοποιεί ο επικεφαλής μετεωρολόγος

 Την επιστροφή του καύσωνα με “κύματα, θα βιώσει το επόμενο 10ήμερο η Κίνα, από τα ανατολικά προς τα δυτικά, με ορισμένες παράκτιες πόλεις να βρίσκονται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού και περιοχές της ενδοχώρας να προειδοποιούν για κινδύνους αποτυχίας φράγματος λόγω της τήξης των παγετώνων.

Μια απότομη άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σάββατο, πριν αναπτυχθούν καύσωνες, που ορίζονται ως περίοδοι άτυπα ζεστού καιρού τριών ημερών ή περισσότερο. Αυτό το Σάββατο είναι η ημέρα της «μεγάλης ζέστης» στο κινεζικό αλμανάκ με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο.

Η καυτή περίοδος αναμένεται να είναι παρόμοια σε εμβέλεια με τα κύματα καύσωνα από τις 5 έως τις 17 Ιουλίου, αλλά περισσότερες περιοχές θα μπορούσαν να πληγούν από θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου ή υψηλότερες, προειδοποιεί ο επικεφαλής μετεωρολόγος στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Ορισμένες πόλεις στην επαρχία Zhejiang, όπου βρίσκονται πολλά εργοστάσια και εξαγωγείς, εξέδωσαν την Παρασκευή κόκκινες ειδοποιήσεις, τις υψηλότερες σε ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων, προβλέποντας θερμοκρασίες τουλάχιστον 40 C τις επόμενες 24 ώρες.

Το φορτίο στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να φτάσει σε νέο υψηλό αυτό το καλοκαίρι, καθώς η ζήτηση για κλιματισμό από σπίτια, γραφεία και εργοστάσια αυξάνεται, με την ασφαλή λειτουργία να αντιμετωπίζει «βαριές δοκιμές», προειδοποίησε την Παρασκευή το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Το Zhejiang, καθώς και τμήματα του Fujian, του Guangdong, του Hunan, του Jiangxi και της πόλης Chongqing, κινδυνεύουν επίσης από δασικές πυρκαγιές βραχυπρόθεσμα, ανέφερε το υπουργείο.

Η ζέστη στην Κίνα αυτό το καλοκαίρι έχει χαρακτηριστεί ακραία.

Από την 1η Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, οι λεκάνες απορροής του Κίτρινου Ποταμού και του Γιανγκτσέ -μεγάλα κέντρα βιομηχανίας και εμπορίου- επλήγησαν από τουλάχιστον 10 ημέρες υψηλότερης των κανονικών θερμοκρασιών.

Τα κύματα καύσωνα έχουν επίσης πλήξει άλλες περιοχές της Ανατολικής Ασίας, της Δυτικής Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Βόρειας Αμερικής, πυροδοτώντας πυρκαγιές σε πολλές χώρες.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή θα κάνει τους καύσωνες  θερμότερους και συχνότερους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments