Διεθνή

Κρεμλίνο: “Ανοησίες” ότι “κόλλησε” στη μεταφορά η τουρμπίνα του Nord Stream 1

Κρεμλίνο: “Ανοησίες” ότι “κόλλησε” στη μεταφορά η τουρμπίνα του Nord Stream 1

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις αναφορές ότι η Ρωσία δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως της επιστροφής της επισκευασμένης τουρμπίνας του Nord Stream 1

 Το Κρεμλίνο απέρριψε την Παρασκευή μια αναφορά ότι η επισκευασμένη τουρμπίνα για τον αγωγό Nord Stream 1 που μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία είχε “κολλήσει” κατά τη μεταφορά.

Το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανέφερε την Πέμπτη ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη δώσει το πράσινο φως για την επιστροφή της τουρμπίνας.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την αναφορά ως “ανοησία”.

“Οι κατηγορίες είναι αβάσιμες. Οι πηγές είναι λάθος”, είπε χαρακτηριστικά

Η Ρωσία μείωσε τη ροή μέσω του Nord Stream 1 στο 40% της χωρητικότητάς του τον Ιούνιο, επικαλούμενη την καθυστερημένη επιστροφή της τουρμπίνας από την τακτική συντήρηση της στον Καναδά.

Οι δυτικές κυρώσεις απαγόρευσαν την ομαλή επιστροφή της τουρμπίνας, η οποία συνήθως λειτουργεί στον ρωσικό σταθμό συμπίεσης Portovaya, με τον Καναδά να πρέπει να εκδώσει ειδική απαλλαγή για να επιτρέψει την παράδοσή της, στη Γερμανία.

Ωστόσο, η Γερμανία απορρίπτει το επιχείρημα της Ρωσίας ότι η τουρμπίνα είναι ο λόγος για τη μείωση των προμηθειών μέσω του Nord Stream 1 και λέει ότι ούτως ή άλλως προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί μόνο από τον Σεπτέμβριο, καταλογίζοντας στη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα τις ροές φυσικού αερίου ως πολιτικό όπλο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αναμένει ακόμη την τεκμηρίωση από τον κατασκευαστή τουρμπίνας, Siemens Energy, και ότι δεν ήξερε σε τι κατάσταση θα ήταν όταν επιστραφεί.

Είπε επίσης ότι η Gazprom επρόκειτο να στείλει άλλες τουρμπίνες Nord Stream 1 για συντήρηση στο εγγύς μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments