Διεθνή

Τουρκία: Η Ελλάδα αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο

Τουρκία: Η Ελλάδα αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο
Τουρκία: Ιδιαίτερα, χθες συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος, με τη συμμετοχή βέβαια του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή.

Στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι αδιάφορη απέναντι στο διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε, μεταξύ άλλων, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο προκαλεί δικαιολογημένα δυσαρέσκεια στην Αθήνα και στην Κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερα, χθες συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος, με τη συμμετοχή βέβαια του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή.

Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε, τονίζεται, ανάμεσα στα άλλα καινοφανή, ότι η πατρίδα μας επιδεικνύει αδιάφορη στάση απέναντι στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αμφισβητεί στην πράξη το ανθρωπιστικό δίκαιο και παραβιάζει τις αρχές και τους κανόνες καλής γειτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας υποστηρίζει ότι  «είναι απαράδεκτο η Ελλάδα που αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο και με επιμονή φέρεται κατά παράβαση των σχέσεων καλής γειτονίας και των συμμαχικών σχέσεων, επιπρόσθετα στις προκλητικές της ενέργειες, να συνεχίζει να αυξάνει τις παραβιάσεις χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου. Για μια ακόμη φορά έγινε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ανθρωπιστικό δίκαιο και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των παράτυπων μεταναστών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments