Οικονομία

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρότεινε την προσωρινή αναστολή των κανόνων στην αμειψισπορά των καλλιεργειών

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρότεινε την  προσωρινή αναστολή των κανόνων στην αμειψισπορά των καλλιεργειών
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στόχος είναι να αυξηθεί η ευρωπαϊκή παραγωγή σιτηρών, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης λόγω των συνεπειών του πολέμου.

Την προσωρινή αναστολή των ευρωπαϊκών κανόνων που αφορούν στην αμειψισπορά των καλλιεργειών πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος είναι να αυξηθεί η ευρωπαϊκή παραγωγή σιτηρών, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης λόγω των συνεπειών του πολέμου.

Εξάλλου, παρά την ανακοίνωση της συμφωνίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη για την εξαγωγή των σιτηρών υπάρχει εύλογη ανησυχία για το κατά πόσο οι όροι θα εφαρμοστούν και η συμφωνία θα τηρηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η Ευρώπη συνεχίζει να ετοιμάζεται για τα… δύσκολα. Έτσι, η Κομισιόν, μετά από πολλαπλά αιτήματα που δέχτηκε από χώρες μέλη, εισηγήθηκε την προσωρινή αναστολή της βραχυπρόθεσμης εναλλαγής των καλλιεργειών και τη διατήρηση των μη παραγωγικών χαρακτηριστικών στην αρόσιμη γη εκτιμώντας πως το μέτρο θα προσθέσει 1,5 εκατ. εκτάρια στην συνολική καλλιεργήσιμη γη της ενωμένης Ευρώπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments