Οικονομία

Η Goldman Sachs βλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη

Η Goldman Sachs βλέπει ύφεση στην Ευρωζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Μεγάλη ύφεση "βλέπει" στις προβλέψεις της η Ευρωζώνη

Μεγάλη ύφεση “βλέπει” στις προβλέψεις της η Ευρωζώνη και μάλιστα αναφέρει ότι η ύφεση πιθανώς έχει ήδη έλθει στην ευρωζώνη. Αναλυτές της προβλέπουν ότι η τεχνική ύφεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους με συρρίκνωση της τάξης του -0,1% το τρίτο τρίμηνο και -0,2% το τέταρτο τρίμηνο πριν από την επιστροφή της ανάπτυξης το α’ τρίμηνο του 2023.

Mεταξύ των λόγων που επικαλούνται οι αναλυτές της Goldman Sachs για την ύφεση περιλαμβάνονται οι διακοπές στον ενεργειακό εφοδιασμό από τη Ρωσία, το τέλος της ανάκαμψης στον τομέα των υπηρεσιών μετά την πανδημία, η ασθενέστερη παγκόσμια δυναμική και οι πολιτικές αναταράξεις στην Ιταλία μετά την πτώση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, οι οπόίες θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την εκταμίευση της βοήθειας από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κοιτάζοντας τις διάφορες χώρες, έχουμε τη Γερμανία και την Ιταλία σε σαφή ύφεση το δεύτερο εξάμηνο, ενώ η Ισπανία και η Γαλλία συνεχίζουν να αναπτύσσονται», ανέφεραν οι οικονομολόγοι. «Οι κίνδυνοι για τις προβλέψεις μας στρέφονται προς μια πιο έντονη ύφεση σε περίπτωση μιας ακόμη πιο σοβαρής διακοπής των ροών φυσικού αερίου, μιας ανανεωμένης περιόδου κρατικής πίεσης ή μιας ύφεσης στις ΗΠΑ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments