Πολιτική

Αύριο η επίσημη τοποθέτηση Μητσοτάκη – «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Αύριο η επίσημη τοποθέτηση Μητσοτάκη – «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αύριο αναμένεται η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Αύριο αναμένεται η πρώτη επίσημη τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα κάνει αποδεκτή την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της «εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα», όπως είπε ο εκπρόσωπός της Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας», δήλωσε εμφατικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για πρωτοφανή «δημοκρατική εκτροπή».

Ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο – Τι ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Στη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρα με on camera δήλωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «κακοποίηση του κράτους δικαίου από το καθεστώς Μητσοτάκη, με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών» προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για μέγα και ασυγχώρητο λάθος. Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει». «Αντί για συγγνώμες και ψέματα, λοιπόν, ας μας πει έστω και τώρα όλη την αλήθεια. Ποιοι ακόμα πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν από το καθεστώς που επιχείρησε να στήσει. (…) Σε ό,τι μας αφορά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ».

Απαντήσεις ζητούν από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Μάλιστα χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «είναι απαράδεκτο σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αποκαλύπτεται ότι εκτός της απόπειρας παγίδευσης του κινητού μου τηλεφώνου με το predator τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, σήμερα να μαθαίνουμε ότι η ΕΥΠ που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό προχώρησε στην παρακολούθηση μου κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου που ήταν οι εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη, είναι τυχαία;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments