Nέα της αγοράς

Όλα τα καταλύματα γεμάτα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Όλα τα καταλύματα γεμάτα για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι από 1,4 δισ.€ έσοδα, ξεπερνώντας τον τζίρο του 2019 και αποτελώντας μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να καταγράψει επίπεδα ρεκόρ και να ξεπεράσει σε έσοδα το 2019. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι λόγω της καλής πορείας του θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος 600 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ. Από τις αρχές του 2022, είχαμε αναφέρει ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων το φετινό καλοκαίρι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, γεγονός που επιβεβαιώνεται, αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates,

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, προκύπτει ότι η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την AirDNA, η ζήτηση στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, κατέγραψε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι από 1,4 δισ.€ έσοδα, ξεπερνώντας τον τζίρο του 2019 και αποτελώντας μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%. Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή τη Πελοπόννησο και την Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες συμπατριώτες μας καθώς και για τους Βαλκάνιους .

Οι προ-κρατήσεις στη Μύκονο σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 94% για το τριήμερο 13/8-16/8 με τον συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων ακινήτων (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων να αγγίζουν τα 3.536 . Το συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 80 τμ στη Χώρα ξεκινά από 1.736€.

Στην Σαντορίνη οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου αγγίζουν το 98% με τη συνολική δυναμικότητα του νησιού σε αυτοτελείς κατοικίες (διαμερίσματα/μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αριθμούν τις 3.6913. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ στα Φηρά για 3 διανυκτερεύσεις ξεκινά από 1.642€.

Στη Πάρο οι προ-κρατήσεις για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζουν το 99% με τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να είναι μόλις 28. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95 τμ στη περιοχή Μάρπησσα για τετραμελή οικογένεια, ξεκινά από 1.178€ για 3 διανυκτερεύσεις.

Στη Σκιάθο, στη Σκόπελο, στη Κύθνο και στη Πάτμο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 100% για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι, 601,767,240 και 276 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments