Πολιτική

Μητσοτάκης διάγγελμα: Τις επόμενες ώρες η δήλωση για το θέμα των παρακολουθήσεων

Μητσοτάκης διάγγελμα: Τις επόμενες ώρες η δήλωση για το θέμα των παρακολουθήσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

Μια πρώτη εικόνα για το τι θα πει μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στη σοβαρή περίπτωση και θα περιγράφει το πως θα αντιμετωπίσει το ζήτημα» είπε ο κ. Οικονόμου επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της εξεταστικής επιτροπής. «Είναι μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και απαιτείται να πέσει φως. Πρώτοι εμείς δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ.

«Παρά το γεγονός ότι είχαμε μια παρακολούθηση που έγινε όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο, ήταν μια πράξη που πολιτικά δεν είναι ανεκτή. Δεν είναι κανονικό να παρακολουθούνται τηλέφωνα πολιτικών» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε «αν αυτό είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της της ΕΥΠ και η πολιτική ευθύνη. Έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση για το τηλέφωνο ενός ευρωβουλευτή που στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρο του ΠΑΣΟ-ΚΙΝΑΛ. Δεν έχει καμία σχέση με τα predator και τα παράνομα λογισμικά».

«Η κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί, ούτε χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Η ελληνική πολιτεία και καμία αρχή ασφαλείας δεν τα έχει προμηθευτεί και δεν τα χρησιμοποιεί. Δεν μπορεί να βρεθεί στοιχείο που να το διαψεύσει αυτό. Οι δύο υποθέσεις για τις ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν συνδέονται» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου.
Σοφία Χύτου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Σοφία Χύτου Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Ρεπορτάζ
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων. Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.