Διεθνή

Ερντογάν: Οικοδομούμε μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία

Ερντογάν: Οικοδομούμε μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/reuters

Ειδική μνεία έκανε στο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στην ανάγκη της οικοδόμησης μιας μεγάλης Τουρκίας.

Σε ένα νέο κρέσεντο προκλητικών δηλώσεων έναντι της Ελλάδας προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ειδική μνεία έκανε στο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», στη θέση της Τουρκίας στη Μεσόγειο και στην ανάγκη της οικοδόμησης μιας μεγάλης Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «στις 9 Αυγούστου, κατευοδώσαμε από το Τασουτζού της Μερσίνας στο Γκαζίπασά στα ανοιχτά της Αττάλειας, το πλοίο μας, το Αμπντουλχαμίτ Χαν, το οποίο αποτελεί ένα από τα απτά παραδείγματα του σημείου πού έχουμε φτάσει ως χώρα, διαθέτοντας έναν πρωτοπόρο στον κόσμο στόλο γεωτρύπανων».

Πλέκοντας το εγκώμιο του γεωτρύπανου, ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε: «Αυτό το γεωτρύπανο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας ανταμείψει με εξίσου καλά νέα, όπως και τα 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που ανακαλύψαμε στη Μαύρη Θάλασσα, είναι επίσης το σύμβολο της θέλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο».

Ειδικές εορτές προετοιμάζονται για την 100η επέτειο της νίκης εναντίον των Ελλήνων, ο 1922: «Την Πέμπτη θα βρισκόμαστε στο Αχλάτ με τον αρχηγό του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, την Παρασκευή στο Μαντζικέρτ. Θα μνημονεύσουμε τους προγόνους μας που μας άφησαν ως παρακαταθήκη την πατρίδα μας την Ανατολία. Πρώτα ο Αλλάχ, θα προσευχηθούμε στο Μαντζικέρτ την Παρασκευή, χοροστατούντος του Προέδρου των Θρησκευτικών Υποθέσεων, πρώτα ο Αλλάχ».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συμπλήρωσε: «Την πρώτη ημέρα της επόμενης εβδομάδας, θα γιορτάσουμε περήφανα μαζί με τους πολίτες μας στην Κιουτάχεια και το ΑφιόνΚαράΧισάρ την 100ή επέτειο της Μεγάλης Επίθεσης. Με τη βοήθεια του Αλλάχ και την υποστήριξη του έθνους μας, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παράγουμε έργα και υπηρεσίες και να αγωνιζόμαστε αδιάκοπα, χωρίς δισταγμό, για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments