Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία επιχειρεί νέα εισβολή παράνομων μεταναστών

Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία επιχειρεί νέα εισβολή παράνομων μεταναστών
Ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι Τουρκία και λαθροδιακινητές  επιχειρούν νέα, συντονισμένη εισβολή παράνομων μεταναστών στη χώρα μας και για το λόγο αυτό, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων

Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ενημέρωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της εισβολής παράνομων μεταναστών, πίσω από το οποίο κρύβονται η Τουρκία και δίκτυο επιτήδειων διακινητών.

Ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι Τουρκία και λαθροδιακινητές  επιχειρούν νέα, συντονισμένη εισβολή παράνομων μεταναστών στη χώρα μας και για το λόγο αυτό, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, ο φράχτης θα επεκταθεί σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, ενώ θα αναβαθμιστούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης πρόσθεσε, επίσης, πως είναι εθνικά επιζήμιο η Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναμασά την τουρκική προπαγάνδα, την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι οι παράτυποι μετανάστες καταγγέλλουν τις παράνομες πρακτικές της τουρκικής στρατοχωροφυλακής: «Η εθνική ευθύνη πρέπει να είναι πάνω από το κομματικό συμφέρον».

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη:  «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής για άλλη μία φορά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περνάει  από τον Έβρο παράνομα κανείς προς την Ελλάδα και αυτό είναι υποχρέωση μας απέναντι στον Ελληνικό λαό, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα προστασίας των συνόρων μας, αλλά επιτρέψτε μου να στείλω και ένα μήνυμα σεβασμού της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».

Ο Υπουργός υποστήριξε επίσης: «Φυλάμε τα σύνορά μας, τα φυλάμε αποτελεσματικά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη και είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Ότι και αν σκεφτούν ως τέχνασμα οι επικίνδυνοι λαθροδιακινητές, η γειτονική χώρα, ότι και αν χρησιμοποιήσουν για να υλοποιήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments