Τεχνολογία

Amazon – Google: Μεγάλη διένεξη με τη Microsoft για τις αλλαγές στο cloud

Amazon – Google: Μεγάλη διένεξη με τη Microsoft για τις αλλαγές στο cloud
Amazon – Google: H Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα τροποποιημένες συμφωνίες αδειοδότησης και άλλες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου

Επικριτικά αντιμετωπίζουν η Amazon και η Google τις αλλαγές που ανακοίνωσε η Microsoft στο cloud computing χθες Τρίτη, εκτιμώντας ότι περιορίζουν τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνουν τους πελάτες να στραφούν σε ανταγωνιστικούς παρόχους υπηρεσιών cloud.

Ο αμερικανικός γίγαντας λογισμικού ανακοίνωσε τη Δευτέρα τροποποιημένες συμφωνίες αδειοδότησης και άλλες αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, θα συμβάλουν στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών cloud. Οι Amazon, Google, Alibaba και οι υπηρεσίες cloud της ίδιας της Microsoft θα εξαιρεθούν από τις συμφωνίες.

Η κίνηση της Microsoft ήρθε αφότου μικρότεροι ανταγωνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέφεραν τα παράπονά τους σχετικά με τις πρακτικές υπηρεσιών cloud στις ρυθμιστικές αρχές αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Σκληρή στάση από Amazon-Google

Η Amazon και η Google, ήταν αμφότερες καυστικές στις κριτικές τους κατά της Microsoft.

«Η Microsoft διπλασιάζει τώρα τις ίδιες επιβλαβείς πρακτικές εφαρμόζοντας ακόμη περισσότερους περιορισμούς σε μια άδικη προσπάθεια να περιορίσει τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει – αντί να ακούει τους πελάτες της και να αποκαταστήσει ένα πιο δίκαιο καθεστώς στη χρήση λογισμικού στο cloud για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon.

Ο αντιπρόεδρος της Google για κυβερνητικές υποθέσεις και την πολιτική της Google στο Cloud, Μάρκους Τζέιντοτ ήταν εξίσου επικριτικός. «Η υπόσχεση του cloud είναι ευέλικτο, ελαστικό, χωρίς συμβατικά lock-ins», έγραψε σε ένα tweet.

«Οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στις πλατφόρμες και να επιλέγουν την τεχνολογία που τους ταιριάζει καλύτερα, παρά αυτή που λειτουργεί καλύτερα για τη Microsoft», κατέληξε ο Τζέιντοτ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments