Nέα της αγοράς

Ο Μπλούμε είναι ο νέος CEO στη Volkswagen και κάνει ριζικές αλλαγές

Ο Μπλούμε είναι ο νέος CEO στη Volkswagen και κάνει ριζικές αλλαγές

Πηγή Φωτογραφίας: electrive.com- Autotypos.gr

Ο Μπλούμε, ο οποίος πριν αναλάβει επικεφαλής της VW ήταν CEO της Porsche, είπε ότι οι αλλαγές θα δώσουν στις μάρκες του Ομίλου Volkswagen μεγαλύτερη επιχειρηματική ευθύνη.

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου Volkswagen προχώρησε σε αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αφαιρώντας από αυτό τους επικεφαλής πωλήσεων και προμηθειών του γκρουπ και ανακατανέμοντας τις αρμοδιότητες. Η κίνηση αυτή φέρει τη σφραγίδα του Όλιβερ Μπλούμε, ο οποίος ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου τα νέα καθήκοντα ως CEO του Ομίλου, στη θέση του αποχωρήσαντα Χέρμπερτ Ντις. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τετραετούς θητείας του Ντις, το διοικητικό συμβούλιο είχε αυξηθεί σε 12 μέλη.

Ο Μπλούμε, ο οποίος πριν αναλάβει επικεφαλής της VW ήταν CEO της Porsche, είπε ότι οι αλλαγές θα δώσουν στις μάρκες του Ομίλου Volkswagen μεγαλύτερη επιχειρηματική ευθύνη. «Ο Όμιλος θα καθορίσει τους στόχους, θα δημιουργήσει το πλαίσιο για την επιχειρησιακή υλοποίηση και θα παρέχει συνέργειες για τις πλατφόρμες και τις τεχνολογίες. Εσωτερικά, οι μάρκες θα αναλάβουν την ευθύνη για τη μείωση της πολυπλοκότητας της διαχείρισης», είπε ο Γερμανός.

Μιλώντας με κορυφαία στελέχη σε ένα εσωτερικό συνέδριο την πρώτη του μέρα, ο Μπλούμε είπε ότι η VW θα επιταχύνει τη μετάβασή της προς τα ηλεκτρικά οχήματα όπου είναι δυνατόν. Ο νέος CEO είπε ότι είχε αναπτύξει ένα σχέδιο δέκα σημείων που εστιάζει σε θέματα όπως η οικονομική ευρωστία, η βιωσιμότητα, η κεφαλαιαγορά και η ανάπτυξη στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments