Διεθνή

Μεντβέντεφ σε Δύση: Μην παίζετε σκάκι με τον θάνατο

Μεντβέντεφ σε Δύση: Μην παίζετε σκάκι με τον θάνατο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, The Moscow Times

Μεντβέντεφ σε Δύση: Σε ολομέτωπη και προκλητική επίθεση εναντίον της Δύσης προέβη ο πρώην Πρωθυπουργός και αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντίμτρι Μενβέντεφ

Σε ολομέτωπη και προκλητική επίθεση εναντίον της Δύσης προέβη ο πρώην Πρωθυπουργός και αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντίμτρι Μενβέντεφ, ο οποίος έκανε λόγο για «Μεγάλη Ρωσία» που επιδιώκουν να οδηγήσουν στην αποσύνθεση η Δύση και, πιο ειδικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους.

Πιο συγκεκριμένα, η Δύση αποσκοπεί στη διάλυση του κρατικού θεσμικού οικοδομήματος της Ρωσίας και στην επιστροφή της Χώρας στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δηλαδή μετά την πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Με βάση ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα και εμπίστου του Προέδρου Πούτιν, «οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα, ούτως ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν». «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Κατά τον Ν. Μενβέντεφ, «αυτές οι προσπάθειες (σ.σ.: του δυτικού κόσμου) είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες». Πρόκειται για προσπάθειες, οι οποίες «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αποκαλέσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως «την καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Μεγάλης Ρωσίας», κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στην απειλή ενός σοβαρού πυρηνικού επεισοδίου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments