Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα ενημερώνει Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Ελληνοτουρκικά: Η Αθήνα ενημερώνει Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΟΗΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο.

Επιστολές σε όλα τα Μέλη του  Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απαντώντας στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίων ημερών.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων. Η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Η Τσεχία καταδίκασε τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας

Την σαφή ενόχληση της Τσεχίας, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκάλεσαν οι πρόσφατες, ευθέως απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη δυσφορία του και συσχέτισε αρνητικά την πορεία του διαλόγου ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία με τις δηλώσεις του Ερντογάν στην Σαμψούντα, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία «θα έρθει στην Ελλάδα ένα πρωί» και η Χώρα μας «δεν πρέπει να ξεχνά την Σμύρνη».
Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας κάνει λόγο για «απαράδεκτη απειλή» εκ μέρους της γειτονικής μας Χώρας.

Πιο αναλυτικά, η Τσεχία, η οποία είναι η προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, υποστηρίζει μέσω του Υπουργείο Εξωτερικών ότι «ένας από τους στόχους της Τσεχίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ – Τουρκίας. Η απειλή των κρατών – μελών της ΕΕ, όπως αυτή που απευθύνθηκε στην Ελλάδα στην πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά άχρηστη από αυτήν την άποψη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments