Διεθνή

Γερμανία: Παρατείνει τη διάρκεια ζωής δύο πυρηνικών εργοστασίων

Γερμανία: Παρατείνει τη διάρκεια ζωής δύο πυρηνικών εργοστασίων

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής δύο από τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς της μέχρι τον Απρίλιο, όπως προτείνουν οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Η Γερμανία θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής δύο από τους τρεις πυρηνικούς σταθμούς της μέχρι τον Απρίλιο, όπως προτείνουν οι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε σχετικά η γερμανική Κυβέρνηση.

Οι τρεις τελευταίοι γερμανικοί πυρηνικοί σταθμοί πρόκειται να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε εγκρίνει η κυβέρνηση της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011.

Τα δύο εργοστάσια, που βρίσκονται στα νότια της χώρας, όπου οι πιέσεις στις ενεργειακές υποδομές είναι ιδιαίτερα σημαντικές, θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τον Απρίλιο του 2023, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές ελλείψεις ενέργειας τον επερχόμενο χειμώνα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ εξήγησε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της μείωσης των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την έξοδο από την πυρηνική ενέργεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments