Nέα της αγοράς

Πρωταγωνιστής στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είναι η Ford

Πρωταγωνιστής στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις είναι η Ford

Πηγή Φωτογραφίας: Newsauto

Το Ράλλυ Ακρόπολις, εμβληματικός αγώνας στην ιστορία του WRC, θα αποτελέσει τον 10ο γύρο της χρονιάς και θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου

Το Ράλλυ Ακρόπολις, εμβληματικός αγώνας στην ιστορία του WRC, θα αποτελέσει τον 10ο γύρο της χρονιάς και θα διεξαχθεί στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Το 2022 είναι χρονιά μεγάλων αλλαγών στην κορυφαία κατηγορία του WRC, αφού τα αυτοκίνητα απέκτησαν υβριδικά κινητήρια σύνολα και κινούνται με 100% βιώσιμα καύσιμα. Το πρώτο αγωνιστικό SUV της M-Sport Ford στο WRC συνδυάζει, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων Ecoboost που αποδίδει ισχύ άνω των 380 ίππων, με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 kW (136 ίπποι). Η συνδυαστική ισχύς του στις ειδικές διαδρομές μπορεί να ξεπερνάει κατά περίπτωση τους 500 ίππους.

Στην κατάταξη του WRC3, πρωταθλήματος για αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally3, θα αγωνιστεί και το πλήρωμα της Car Center, μέλους του επίσημου δικτύου Ford, Νώντας Καρανικόλας και Γιώργος Κακαβάς. Μετά την κατάκτηση δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων Ελλάδος F2 για δικίνητα αυτοκίνητα, το 2020 και το 2021, οδηγώντας Ford Fiesta Rally 5 και Rally 4, αντίστοιχα, ο Καρανικόλας αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με το τετρακίνητο Fiesta Rally 3, απέναντι σε υψηλού επιπέδου διεθνή ανταγωνισμό.

Η εκκίνηση του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις θα γίνει με φαντασμαγορικό τρόπο από το ΟΑΚΑ, όπου θα διεξαχθεί η ΕΚΟ Super Special Stage, το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα, πριν από τον τερματισμό στην Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας, το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου. Συνολικά, το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές μήκους 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments