Πολιτική

Τσίπρας ΔΕΘ: Καλώ τον Μητσοτάκη σε μονομαχία

Τσίπρας ΔΕΘ: Καλώ τον Μητσοτάκη σε μονομαχία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

"Τον καλώ όποτε θέλει να μονομαχήσουμε ενώπιων του ελληνικού λαού" σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Το δίλημμα και το διακύβευμα της κάλπης ξεπερνά πρόσωπα όταν η δημοκρατία κινδυνεύει, το δίλημμά στις επόμενες εκλογές είναι δημοκρατία η παρακράτος, αυτό είναι το δίλημμα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για να συμπληρώσει: «αλλά αφού με προκαλεί ο κύριος Μητσοτάκης και θέλει να προσωποποιήσει το δίλημμα εγώ σηκώνω το “γάντι”. Τον καλώ όποτε θέλει να μονομαχήσουμε ενώπιων του ελληνικού λαού χωρίς στημένες ομιλίες και στα πλαίσια ενός ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου. Ο ίδιος το απέφυγε το 2019, το έβαλε στα πόδια, ελπίζω να μην το αποφύγει και τώρα, έχουμε κρίσιμα ζητήματα να κουβεντιάσουμε. Ο διάλογος σε μια δημοκρατία χρειάζεται είμαι πάντα ανοικτός».

«Το βράδυ των εκλογών με απλή αναλογική θα έχουμε μία κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων επί τη βάσει προγραμματικών συγκλίσεων. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου, και όσο ο κ. Μητοστάκης μένει γατζωμένος στην καρέκλα και δεν παραιτείται, τόσο η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης θα είναι αναπόφευκτη» είπε. Συνεχίζοντας υπαινίχθηκε με σαφήνεια, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΝΔ. «Σε κάθε περίπτωση τώρα, όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος, εκτός αν νομίζετε ότι το θύμα και ο θύτης μπορούν να συνεργαστούν, ότι ο ωτακουστής και εκείνος που τον παρακολουθούσαν θα κυβερνήσουν μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα εκλογικά και μετεκλογικά σενάρια απάντησε: «Το 2015 σχηματίσαμε κυβέρνηση με ένα μπόνους που πιστεύαμε ότι δεν είναι δίκαιο. Δεν θα αφήσουμε τον τόπο σε ακυβερνησία, αν τα πράγματα έλθουν έτσι που πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αλλά και σε αυτή την εκδοχή θα επιδιώξουμε την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και την εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου. Στο μυαλό μου δεν είναι οι δεύτερες εκλογές, είναι οι πρώτες, γιατί όποιος τις χάσει χάνει και το τραίνο των πολιτικών εξελίξεων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, θα έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Αν ο κ. Μητσοτάκης βγει πρώτος, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές. Οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες».

Σε ερώτηση για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και γιατί συνεχίζει με τα ίδια πρόσωπα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Οι αλλαγές που έχουν γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλες, η διαδικασία του ανασχηματισμού και της ανασυγκρότησης ήταν σε βάθος, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ένα άλλο κόμμα. Με αναβάθμιση της διαδικασίας της εκλογής προέδρου από την βάση, με ένα σημαντικό think tank προσώπων που είναι δίπλα μου, με αλλαγές στην ποσόστωση φύλου. Οι γυναίκες θα εκπροσωπούνται στην νέα κυβέρνηση σε σημαντικό βαθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments