Διεθνή

Ερντογάν: Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

Ερντογάν: Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/eurokinissi

Συνέχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνέχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτή τη φορά, υποστήριξε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνόδου του ΟΗΕ, ότι η ελληνική πλευρά και, συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αγνοούν την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία και οδήγησε στη μείωση των Ελλήνων που ζουν σε αυτήν.

«Ο κ. πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που ενθάρρυνε τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία». Και προσέθεσε: «Όταν επισκεπτόμουν τη Τένεδος, την Ίμβρος, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: ‘Πού είναι τα παιδιά σου;’, ‘Στην Αμερική’, μου απαντούσαν. Είπα: ‘Φέρτε τους να ζήσουν εδώ’. ‘Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική’, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία».

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξουν συγκεκριμένα βήματα σχετικά με την αναγνώριση του ψευδοκράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) και ποια βήματα μπορούν να αναμένονται από τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στη ΤΔΒΚ είναι σαφής και ότι για αυτό το θέμα δεν είναι καθόλου αμφιταλαντευόμενος.

«Δεν βλέπουμε τη Βόρεια Κύπρο ως μια τυχαία χώρα. Την έχουμε σχεδόν αποδεχθεί ως εαυτούς μας, έτσι τη βλέπουμε και έτσι θα τη βλέπουμε».

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι έθιξε και το ζήτημα της ΤΔΒΚ κατά τις συναντήσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν: «Πάντα του μιλούσα για αυτό το θέμα. Πάντα επαναλαμβάναμε και εκφράσαμε τον δίκαιο αγώνα μας στην Κύπρο σε όλους τους ηγέτες που φιλοξενήσαμε ή επισκεφτήκαμε στη χώρα μας και ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί με δίκαιο και μόνιμο τρόπο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments