Διεθνή

Ερντογάν: Προκαλεί ξανά – «Δεν ξεχνάμε τη σφαγή της Τριπολιτσάς»

Ερντογάν: Προκαλεί ξανά – «Δεν ξεχνάμε τη σφαγή της Τριπολιτσάς»

Πηγή Φωτογραφίας: web7_superjumbo

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται στην άλωση της Τριπολιτσάς, στην επέτειό της. «Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει συγκεκριμένα ο Ερντογάν στην ανάρτησή του στο twitter.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, επέμεινε στις κατηγορίες κατά της Ελλάδας για διώξεις Τούρκων πολιτών από τη Δυτική Θράκη, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι θάνατοι βρεφών μεταναστών ήταν «αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή».

Επιπλέον αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς τα Κατεχόμενα.

«Η δίωξη των πολιτών μας στη Δυτική Θράκη δεν έχει όρια»

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να απαντήσει στις κατηγορίες της Αθήνας για συρρίκνωση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία σημείωσε ότι «ποτέ δεν έδιωξαν κανέναν Έλληνα από τη Τουρκία» και ότι «η δίωξη των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη δεν έχει όρια».

«Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ίμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. “Πού είναι τα παιδιά σου;” “Στην Αμερική”, μου είπαν. Τους είπα “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτά τα παιδιά αν δεν είχαν», υποστήριξε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Πρόσφατα μάλιστα θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους δικούς μας ιερείς εκεί. Εσύ τι μπορείς να καταλάβεις από την κατάσταση και τη δομή του κλήρου μας; Έχουμε κάνει τέτοια προσπάθεια; Σηκωθήκαμε και ορίσαμε τους παπάδες εδώ κλπ; Όχι» σχολίασε, ξεχνώντας ότι ο διορισμός μουφτήδων από την ελληνική πολιτεία προβλέπεται στη Συνθήκη της Λωζάνης.”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments