Διεθνή

Γ. Γ. ΝΑΤΟ: Βαριές συνέπειες για Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Γ. Γ. ΝΑΤΟ: Βαριές συνέπειες για Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Ρώσοι «γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Δεν θα εξηγήσω ακριβώς πώς θα αντιδράσουμε, αυτό εξαρτάται από το είδος των όπλων μαζικής καταστροφής που μπορεί να χρησιμοποιήσουν»

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε περίπτωση που το Κρεμλίνο αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι Ρώσοι «γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. Δεν θα εξηγήσω ακριβώς πώς θα αντιδράσουμε, αυτό εξαρτάται από το είδος των όπλων μαζικής καταστροφής που μπορεί να χρησιμοποιήσουν».

Σε δηλώσεις του προς το CNN, ο Γ. Γ. του ΝΑΤΟ συμπλήρωσε λέγοντας: «Στέλνουμε αυτά τα μηνύματα και καθιστούμε σαφές ότι πρέπει να αποτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εξακολουθεί να είναι χαμηλή, αλλά οι πιθανές συνέπειες είναι τόσο μεγάλες, επομένως πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Και η ρητορική, οι απειλές που προβάλλει ο πρόεδρος Πούτιν, αυξάνουν ξανά και ξανά τις εντάσεις, είναι επικίνδυνες και απερίσκεπτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments