Διεθνή

Ρωσικά ΜΜΕ: Ίσως την Πέμπτη στη Δούμα η συζήτηση για προσάρτηση των κατεχομένων στη Ρωσία

Ρωσικά ΜΜΕ: Ίσως την Πέμπτη στη Δούμα η συζήτηση για προσάρτηση των κατεχομένων στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Μόσχα ξεκίνησε δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία στις τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας την Παρασκευή, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και τα δυτικά έθνη

Η Δούμα, η κάτω βουλή της Ρωσίας, ενδέχεται να συζητήσει νομοσχέδια που ενσωματώνουν κατεχόμενα από τους Ρώσους τμήματα της Ουκρανίας στη Ρωσία στις 29 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS το Σάββατο, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Η Μόσχα ξεκίνησε δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία στις τέσσερις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας την Παρασκευή, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και τα δυτικά έθνη, τα οποία απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.

Οι αρχές που υποστηρίζουν τη Μόσχα έχουν καταστήσει σαφές ότι θεωρούν ότι οι ψηφοφορίες είναι προκαθορισμένου αποτελέσματος.

Το TASS επικαλέστηκε τον Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτονομιστικής περιοχής Ντόνετσκ της Ουκρανίας, ότι οι προτεραιότητές του δεν θα αλλάξουν όταν η περιοχή γίνει μέρος της Ρωσίας.

Το TASS επικαλείται μια ανώνυμη πηγή της Δούμας ότι η Βουλή θα μπορούσε να συζητήσει ένα νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των ρωσικά κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας μόλις την Πέμπτη, δύο ημέρες μετά το τέλος των λεγόμενων δημοψηφισμάτων στις τέσσερις επαρχίες.

Το πρακτορείο Interfax επικαλέστηκε μια πηγή που είπε ότι η Άνω Βουλή θα μπορούσε να εξετάσει το νομοσχέδιο την ίδια μέρα και το RIA Novosti, επικαλούμενο επίσης μια ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να ετοιμάζεται να κάνει επίσημη ομιλία σε μια έκτακτη κοινή συνεδρίαση και των δύο βουλών την Παρασκευή.

Αξιωματούχος στην περιοχή του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι η προσέλευση μετά από δύο ημέρες ψηφοφορίας ήταν 45,9% ενώ στη Ζαπορίζια ήταν 35,5%, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία. Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments