Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τα τουρκικά fake news δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα

Θεοδωρικάκος: Τα τουρκικά fake news δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σε ανυπόστατο δημοσίευμα της τουρκικής Sabah περί ύπαρξης και δεύτερου στρατοπέδου «Κούρδων τρομοκρατών» στο Λάυριο απάντησε με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του.

Σ’ αυτήν, αναφέρει: «Η συνεχής κατευθυνόμενη επανάληψη των fake news σε τούρκικα μέσα μαζικής ενημέρωσης για στρατόπεδα τρομοκρατών στην Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Πρόκειται για μυθεύματα και το γνωρίζει όλος ο κόσμος».

Απροσπέλαστα τα σύνορά μας στον Έβρο

Το φαινόμενο του 2020 επαναλαμβάνεται στον Έβρο με διαφορετικό τρόπο. Το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 καθοδηγήθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο, ενώ τώρα τους οδηγούν με οργανωμένο τρόπο κατά μήκος των δεκάδων χιλιομέτρων του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αυτή την καθημερινότητα την αντιμετωπίζει η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει την ευθύνη για τη φύλαξη των συνόρων, σε εξαιρετική συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και τους πολίτες του Έβρου. Όλοι μαζί εφαρμόζουν το σχέδιο «Ακρίτας» με αποτελεσματικό τρόπο. Όσο κι αν οι Τούρκοι μηχανεύονται μεθόδους και πράγματα, δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα.

Διεθνοποιούμε το πρόβλημα και συνεργαζόμαστε με τον Frontex

Ο καθημερινός αριθμός των παράτυπων μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα είναι στα 1.500 άτομα και από την αρχή του χρόνου έχουν ξεπεράσει τους 160.000 ανθρώπους. Εμείς ενημερώνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για όσα συμβαίνουν. Στις επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετέχουν ενεργά και οι δυνάμεις του Frontex, προκειμένου να υπάρχει ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα. Όλα αυτά είναι δράσεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα σύνορά της σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες. Εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης, ας το σεβαστούν επιτέλους οι γείτονες μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments