Πολιτική

Καλαφάτης: Κυνηγημένος από το 2023 και πανικοβλημένος ο Ερντογάν γίνεται απρόβλεπτος

Καλαφάτης: Κυνηγημένος από το 2023 και πανικοβλημένος ο Ερντογάν γίνεται απρόβλεπτος

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά παραχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Συνέντευξη αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά παραχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης σημειώνει ότι ο Ερντογάν κινείται σαν κυνηγημένος ενώ είναι κυνηγημένος και πανικόβλητος λόγω..2023 δηλαδή των εκλογών στην Τουρκία μιλώντας στο ethnos.gr.

Ο Ερντογάν κινείται σαν κυνηγημένος. Κινείται αγχωμένος σαν  να τον κυνηγάει το 2023. Και πανικοβλημένος καθώς τελειώνει ο χρόνος γίνεται απρόβλεπτος», τονίζει ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα “Ethnos.gr” και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Κοκκαλιάρη. Και εξηγεί: «Την ώρα αυτή, ο Ερντογάν επιχειρεί αφενός να φανατίσει τις μάζες δημιουργώντας πολεμικό κλίμα και αφετέρου να εμφανίσει τη χώρα σαν απειλούμενη. Δεν είναι, όμως, καθόλου φανερό που το πάει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κινείται σαν κυνηγημένος. Κινείται αγχωμένος σαν  να τον κυνηγάει το 2023. Αφενός γιατί συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανακήρυξη της τουρκικής Δημοκρατίας και θέλει να ξεπεράσει τον Κεμάλ. Και αφετέρου γιατί έχει μπροστά του τις εκλογές που θα ήθελε να μην γίνουν ποτέ. Οι δημοσκοπήσεις προδιαγράφουν το πολιτικό του τέλος και ξέρει πως δεν το αντέχει. Κυνηγημένος από το 2023 και πανικοβλημένος καθώς τελειώνει ο χρόνος ο Ερντογάν γίνεται απρόβλεπτος», επισημαίνει.

Για τις αξιώσεις σχετικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών

Απαντώντας στις αξιώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών, ο Στ. Καλαφάτης υπογραμμίζει: «Δεν μπορούν εκείνοι που εισέβαλαν και κατέχουν βίαια τη μισή Κύπρο να προσποιούνται πως τάχα απειλούνται. Δεν μπορεί η Άγκυρα να εκτοξεύει απειλές πολέμου και ταυτόχρονα να απαιτεί να  μείνουν ανοχύρωτα τα εδάφη που απειλεί να καταλάβει. Δεν απειλούν τα νησιά μας τα μικρασιατικά παράλια. Απειλούνται από τη Στρατιά του Αιγαίου και τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου που καραδοκούν απέναντί τους. Δεν υπάρχει λοιπόν ελληνική Κυβέρνηση που μπορεί να βάλει στο παζάρι την ασφάλεια οποιουδήποτε τμήματος των ελληνικών εδαφών. Οι Έλληνες είμαστε στοιχισμένοι στην ίδια γραμμή και από τη γραμμή αυτή δεν κάνουμε βήμα πίσω».

Για την ενεργειακή κρίση ο Στ. Καλαφάτης αφού επισημαίνει πως «καμία Κυβέρνηση σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα  δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα», τονίζει ότι «Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συντονισμένες προσπάθειες αφενός για να διασφαλίσει ενεργειακή επάρκεια ακόμη και στα πλέον ακραία σενάρια και αφετέρου για να δώσει μια ανάσα  στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους».

Για τα 30 και πλέον έργα που αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης εως το 2030, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αφού περιγράφει τις αλλαγές που θα επέλθουν στην πόλη, τονίζει πως: «Η μεγαλύτερη στόχευση αφορά στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος» και αναφέρεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, «μια περιοχή όπου κατοικεί πάνω από τον μισό πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας».

Για τις εκλογές

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο Στ. Καλαφάτης  τονίζει ότι «είναι εθνικά αναγκαίο, στους σημερινούς δύσκολους και αβέβαιους καιρούς να υπάρχει ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση και τέτοια Κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments