Διεθνή

Δορυφορικές εικόνες: Στην Αρκτική το ρωσικό υποβρύχιο με το “Όπλο της Αποκάλυψης – Φόβοι για πυρηνική δοκιμή

Δορυφορικές εικόνες: Στην Αρκτική το ρωσικό υποβρύχιο με το “Όπλο της Αποκάλυψης – Φόβοι για πυρηνική δοκιμή
Το ΝΑΤΟ σε σημείωσή του είχε δηλώσει την "εξαφάνιση" του πυρηνικού υποβρυχίου με την πυρηνική κεφαλή ή αλλιώς το "Όπλο της Αποκάλυψης", το περασμένο Σαββατοκύριακο, θέτοντας σε συναγερμό όλον τον πλανήτη

Νέες δορυφορικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας , που εικάζεται ότι φέρει το “όπλο της Αποκάλυψης” να βρίσκεται στη Θάλασσα Μπάρεντς καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.

Το σχεδόν 184 μέτρων υποβρύχιο Belgorod εξαφανίστηκε από τη βάση του στον Αρκτικό Κύκλο και μπορεί να είναι καθ’ οδόν προς τη Θάλασσα Kara για να δοκιμάσει το πυρηνικό πυρηνικό όπλο του Ποσειδώνα, σύμφωνα με μια προειδοποιητική σημείωση του ΝΑΤΟ που διέρρευσε το Σαββατοκύριακο.

Δορυφορικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το Naval News  δείχνουν ότι το υποβρύχιο λειτουργεί επί του παρόντος στην επιφάνεια της Αρκτικής.

Το σκάφος εθεάθη στη Λευκή Θάλασσα να φεύγει από το Severodvinsk, μια πόλη στη βόρεια Ρωσία, λίγες εβδομάδες πριν. Αργότερα εντοπίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

Το Belogord των 30.000 τόνων, είναι το μεγαλύτερο κατασκευασμένο υποβρύχιο στον κόσμο  και οπλισμένο με το πυρηνικό όπλο “Ποσειδώνα”.

Το Poseidon είναι ένα drone που λέγεται ότι είναι ικανό να διανύσει τεράστιες αποστάσεις υποβρύχια πριν εκραγεί με αρκετή δύναμη για να πυροδοτήσει ένα πυρηνικό τσουνάμι 1.600 ποδιών που έχει σχεδιαστεί για να “πνίξει” παράκτιες πόλεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει περιγράψει το όπλο ως μια «Διηπειρωτική Πυρηνική  Αυτόνομη Τορπίλη» με «απίστευτο βεληνεκές» και «δύσκολες επιδόσεις».

Οι αναλυτές δε αποκλείουν μία δοκιμαστική εκτόξευση του Poseidon, είτε ως δοκιμαστική λειτουργία, είτε ως μία πολιτική επίδειξη.

Εάν η δοκιμή πραγματοποιηθεί, θα είναι η τελευταία προσπάθεια του Πούτιν να εκφοβίσει τη Δύση, αφού θεωρήθηκε ύποπτος ότι διέταξε κρυφές επιθέσεις στους σωλήνες Nord Stream την περασμένη εβδομάδα.

Το Belgorod προτάθηκε ως υποψήφιο για την αποστολή δολιοφθοράς επειδή φέρει επίσης μίνι υποβρύχια σχεδιασμένα να πραγματοποιούν επιθέσεις σε υποθαλάσσιες υποδομές.

Ωστόσο, αμφισβητήθηκε η εμπλοκή του επειδή – με μήκος 600 πόδια – το υποβρύχιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και η είσοδος στη Βαλτική χωρίς να εντοπιστεί θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν είναι επίσης σαφές εάν το Belgorod θα είχε χρόνο να φτάσει από τη βάση του στη Λευκή Θάλασσα στη Βαλτική – μια απόσταση λίγο λιγότερο από 3.000 μίλια – χωρίς να παρατηρηθεί η απουσία του.

Έκτοτε, το ΝΑΤΟ έστειλε προειδοποίηση στους συμμάχους ότι το υποβρύχιο έχει χαθεί, αλλά είπε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι επιχειρεί στην Αρκτική.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς στάλθηκε η προειδοποίηση, αλλά αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιταλική εφημερίδα La Repubblica την Κυριακή. Το υποβρύχιο Belgorod βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιούλιο.

Το Poseidon ήταν ένα από τα τέσσερα όπλα επόμενης γενιάς που ανακοινώθηκε από τον Πούτιν το 2018 και θεωρείται ότι είναι επιχειρησιακό.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είναι ικανό να ταξιδέψει έως και 6.000 μίλια κάτω από το νερό πριν εκραγεί μια πυρηνική κεφαλή στη μύτη του με δύναμη δύο μεγατόνων – περισσότερο από 130 φορές το μέγεθος της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα.

Η κεφαλή δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ λόγω των διεθνών απαγορεύσεων για τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Η ρήξη με αυτές τις συνθήκες με τη δοκιμή του Ποσειδώνα -ακόμη και στα απομακρυσμένα νερά της Αρκτικής- θα ήταν μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση από τη Ρωσία.

Το Belgorod μπορεί να καταδυθεί έως και 120 ημέρες χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει στην επιφάνεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments