Πολιτική

Πηγές ΝΔ για παρακολουθήσεις: Καμία σύνδεση Predator με Δημόσιο και ΕΥΠ

Πηγές ΝΔ για παρακολουθήσεις: Καμία σύνδεση Predator με Δημόσιο και ΕΥΠ
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την πορισματική του έκθεση οκτώ σελίδων

Στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης του παράνομου λογισμικού Predator με το ελληνικό δημόσιο και την ΕΥΠ καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της και όπως αναφέρουν κύκλοι της, θα κινηθεί θεσμικά και δεν θα διαρρεύσει αυτούσια κομμάτια του πορίσματος της. Σε ό,τι αφορά στο πόρισμα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αφενός δεν προκύπτουν στοιχεία σύνδεσης του Predator με το ελληνικό δημόσιο και την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και αφετέρου πως όλες οι διαδικασίες για τις επισυνδέσεις ήταν νόμιμες.
Πάντως, το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την πορισματική του έκθεση οκτώ σελίδων, θέτοντας 18 ερωτήματα, αλλά και καταγγέλλοντας ότι η όλη διαδικασία για τη διερεύνηση του θέματος υπονομεύτηκε εξ αρχής, με στόχο τη συγκάλυψη, αλλά και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Με 11 σημεία-συμπεράσματα κατατέθηκε και το πόρισμα του ΜέΡΑ25 που υπογράφει η κυρία Σοφία Σακοράφα. «Μόνο πόρισμα που μπορεί να εξαχθεί από όλη την παρούσα διαδικασία είναι η πλήρης έκπτωση των δημοκρατικής λειτουργίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος και η καταρράκωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Απλώς προστέθηκε άλλο ένα (βαρύ) περιστατικό στο πολιτικό μητρώο της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ένοχης πρακτικής της κυβερνητικής εξουσίας στην Ελλάδα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο, ενώ τονίζεται πως οι βουλευτές του κόμματος δεν θα μετέχουν στην τελική συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια, χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «καλοστημένη θεατρική παράσταση».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments