Διεθνή

Bild: Ο Πούτιν “εξαπέλυσε” τον στρατηγό του αίματος

Bild: Ο Πούτιν “εξαπέλυσε” τον στρατηγό του αίματος

Πηγή Φωτογραφίας: nzz

«Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να κάνει πράξη το όραμα του Πούτιν ο νέος υψηλόβαθμος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν: την εξόντωση Ουκρανών»

“Στίγμα προθέσεων” έδωσε ο 56χρονος Σεργκέι Σουροβίκιν, ο οποίος διορίστηκε από τον Πούτιν για να σταματήσει την προέλαση τολυ ουκρανικού στρατού, μόλις δύο ημέρες από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της «Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες για να κάνει πράξη το όραμα του Πούτιν ο νέος υψηλόβαθμος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν: την εξόντωση Ουκρανών».

Ο Σουροβίκιν, ο νέος Ρώσος διοικητής του πολέμου της Ουκρανίας, απέκτησε για πρώτη φορά κακή φήμη κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος του 1991 που εξαπέλυσαν οι Σοβιετικοί σκληροπυρηνικοί, όταν ηγήθηκε ενός τμήματος όπλων που διέσχισε οδοφράγματα που είχαν στήσει διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας.

Στη σύγκρουση σκοτώθηκαν τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων ο ένας καταπλακώθηκε. Η αδίστακτη φήμη του ενισχύθηκε το 2004 όταν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας συνταγματάρχης που υπηρετούσε υπό τον ίδιο, αυτοκτόνησε αφού έλαβε έντονη επίπληξη από τον Σουροβίκιν.

Σήμερα, στα 56α γενέθλιά του, ο «χασάπης» του Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των ευρωπαϊκών κυρώσεων, εφαρμόζει την ίδια στρατηγική που είχε εφαρμόσει στη Συρία μεταξύ των ετών 2017-2019. Ο Σουροβίκιν, γνωστός και μη εξαιρετέος για τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του λαού της Συρίας, βομβάρδισε τότε τους αντάρτες σκοτώνοντας όμως και τις οικογένειές τους.

Οι βόμβες σε νοσοκομεία, σχολεία και αποθήκες σιτηρών ήταν και είναι οι αγαπημένοι του στόχοι. Τότε είχε δοκιμάσει νέα ρωσικά όπλα για να εξοντώσει τον άμαχο πληθυσμό και στη συνέχεια υπερηφανευόταν για την αποτελεσματικότητα της ρωσικής ηγεσίας. Η ιδέα του να εξαπολύσει χθες το πρωί ένα άνευ προηγουμένου κύμα επιθέσεων σε πόλεις της Ουκρανίας, δεν ξάφνιασε όλους όσους τον γνωρίζουν καλά.

Πάνω από 20 τοποθεσίες στην Ουκρανία δέχθηκαν χθες επίθεση από πυραύλους Κρουζ, βαλλιστικούς πυραύλους και ιρανικά drones καμικάζι.

Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε περισσότερους από 100 πυραύλους προς την κατεύθυνση της Ουκρανίας από ρωσικές βάσεις και πολεμικά πλοία στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα. Από την πλευρά της, η ουκρανική αεράμυνα μπόρεσε να αναχαιτίσει πολύ λιγότερο από τα μισά, αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Επιπλέον, το καθεστώς Πούτιν χρησιμοποίησε ξανά το έδαφος της Λευκορωσίας για να επιτεθεί στην ουκρανική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις στα βορειοδυτικά της χώρας με ιρανικά drones καμικάζι Shahid-136. Οι στόχοι του Σεργκέι Σουροβίκιν είναι αφενός καθαρά συμβολικοί με σκοπό να κάμψει το ηθικό των Ουκρανών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, στο Κίεβο, ένας πύραυλος χτύπησε το μνημείο του εθνικού ήρωα της Ουκρανίας Mykhailo Hrushevskyi κοντά στο πανεπιστήμιο της ουκρανικής πρωτεύουσας προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Κι ένας άλλος πύραυλος χτύπησε ένα πάρκο και μία παιδική χαρά στην «καρδιά» του Κιέβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments