Διεθνή

Ζελένσκι: Απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλωματικών επαφών με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλωματικών επαφών με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία διαθέτει μόλις το 10% των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που έχει ανάγκη

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία διαθέτει μόλις το 10% των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας που έχει ανάγκη και απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλωματικών επαφών με τη Ρωσία. Μιλώντας σε συνεδρίαση ερωτήσεων – απαντήσεων στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ζελένσκι τόνισε ότι η διπλωματία δεν είναι εφικτή με ηγέτες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η κατάσταση στις περιοχές της επαρχίας του Χαρκόβου στο ανατολικό τμήμα της χώρας που έχουν απελευθερωθεί από τον ρωσικό στρατό είναι «εξίσου φρικτή» με αυτή που επικρατούσε στο Ιρπίν και τη Μπούτσα, όπου είχαν βρεθεί ομαδικοί τάφοι. Ο Ζελένσκι δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μακρόν: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Με νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα ενισχύσει η Γαλλία, τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Θα στείλουμε ραντάρ και πυραύλους για αντιαεροπορική άμυνα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ουκρανούς από επιθέσεις, ιδιαίτερα από επιθέσεις με drones», είπε ο ίδιος σχετικά.

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε ότι εξετάζει την παράδοση επιπλέον αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR: «Έχουμε ήδη παραδώσει 18» από την έναρξη του πολέμου, «εργαζόμαστε για την παράδοση άλλων έξι, σε συνεργασία με τη Δανία», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από το πρόσφατο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τους συμμάχους να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι η οικονομική στήριξη της χώρας του από τους διεθνείς δωρητές θα βοηθήσει ώστε να τερματιστεί γρηγορότερα ο καταστροφικός πόλεμος, ενώ αποκάλυψε πως θα χρειαστούν 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθεί το εκτιμώμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Όση περισσότερη βοήθεια λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία και θα διασφαλίσουμε ότι ένας τόσο βάναυσος πόλεμος δεν θα επεκταθεί σε άλλες χώρες», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας διαδικτυακά σε ένα φόρουμ, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments